Analytics

Cap on juga Coutinho com a migcampista?

Cap on juga Coutinho com a migcampista?
Cap on juga Coutinho com a migcampista?
"Sempre vaig pensar que Coutinho seria el substitut ideal d'Iniesta." Robert Fernández va justificar així el fitxatge més car de la història...
Coutinho juga

"Sempre vaig pensar que Coutinho seria el substitut ideal d'Iniesta." Robert Fernández va justificar així el fitxatge més car de la història del Barça quan exercia el càrrec de director esportiu i havia de cobrir la imminent marxa del migcampista manxec.

Al llarg de la seva carrera, Coutinho sempre ha actuat en posicions més ofensives, molt properes a la posició d'extrem dret i ell mateix ha reconegut aquesta setmana que "em sento més còmode quan jugo cap a la banda però faré el que em digui el míster." El pla del Barça amb el brasiler és que sigui un interior a l'estil Iniesta però que no perdi la capacitat golejadora ni l'instint per pujar a l'atac i generar desequilibri. De moment, està en una fase d'aprenentatge i aquesta campanya ha actuat de titular sempre al mig del camp i només ha estat extrem quan Dembélé ha marxat a la banqueta en els instants finals.

En el partit contra el PSV, el laboratori de Carles Domènech es va voler fixar en com actua Coutinho com a interior i quin són el destí de les seves accions. Les dades demostren, clarament, que el brasiler és un futbolista eminentment vertical, ja que el 41% de les intervencions van ser per anar cap endavant. En canvi, només un 25% de les intervencions van ser per jugar enrere, una particularitat que imperava molt en l'estil pausat i de control que tenia el Barça en l'època d'Iniesta i Xavi. Les intervencions en paral·lel es van situar en el 34%.

La presència de Coutinho marca, doncs, la tendència de joc que està tenint el Barça en els últims temps després dels adéus de Xavi i Iniesta. Amb Luis Enrique i Valverde l'equip ha tendit cada vegada més a la verticalitat i la recerca ràpida de la porteria rival. L'arribada de Coutinho evidència més aquesta nova línia de joc que haurà de combinar-se amb matisos per no caure en un descontrol que, aquesta temporada, està comportant més atacs del rival a la porteria de Ter Stegen.

En el 'Tercer Temps' de LaTdT de després del partit contra el PSV vam analitzar la tendència tant vertical del Barça i com això pot beneficiar o perjudicar l'equip. Aquí podeu escoltar la tertúlia. 

COMENTARIS