Opinió

Capità Piqué

Capità Piqué
Capità Piqué
La notícia de la renovació de Gerard Piqué fins al 2022 coincidirà en el temps amb la que el central blaugrana passarà a ser el 4t capità del Barça. Javier...
Piqué

| FCB

La notícia de la renovació de Gerard Piqué fins al 2022 coincidirà en el temps amb la que el central blaugrana passarà a ser el 4t capità del Barça. Javier Mascherano deixarà lliure el braçalet i Piqué s'unirà al grup d'Iniesta, Messi i Busquets. Caldrà veure si hi ha votació dins la plantilla o es fa una selecció directa però no hi ha cap altre candidat més amb un pedigrí tan clar com el del català.

Piqué haurà necessitat 10 temporades per ser capità malgrat ser un dels jugadors més important i utilitzat en la dècada més gloriosa de la història del club. Des de fora, molts es preguntaran perquè ha necessitat tants anys per ser escollit representant de l'equip i haver vist com jugadors més joves o amb menys antiguitat i sense haver passat per La Masia han dut el braçalet abans.

En l'última votació de capitans, Mascherano va superar Piqué en una decisió que es va interpretar com la jerarquia que tenia l'argentí dins del vestidor. Tothom el veia més seriós, responsable i madur que un Piqué que sempre ha estat més bromista, despreocupat i amant de les polèmiques. No com Busquets, més jove que ell, però que també va entrar abans al club dels capitans.

Però si ha quedat clara una cosa després de la marxa de Puyol, és que la força del capità ha perdut aquella intensitat que desprenia el central de La Pobla. Xavi sempre va dir que prioritzava jugar i sentir-se important dins del terreny de joc i Iniesta mana més per la seva capacitat de domar el joc que per caràcter. Messi i Busquets també són emblemes i icones del Barça actual però no desprèn la sensació de ser els portaveus del club de portes enfora.

I aquí és el paper que ha d'assumir el Capità Piqué. Als 30 anys d'edat i sent el 3er futbolista més veterà de la plantilla, ha d'erigir-se com el representant de tot un escut. A partir d'ara no pot anar a la seva ni generar discursos paral·lels. A partir d'ara, ha de ser el representant de tota la plantilla i recuperar l'esperit de Puyol, el seu gran amic i soci ideal en el Baçra de Guardiola.

Aquest dimecres en el derbi de l'Espanyol, ja va imitar Puyol retirant un objecte que havia llançat la grada de Cornellà-El Prat i que Cillessen volia ensenyar a l'àrbitre. El mestre Puyol ja li havia fet una lliçó al Bernabéu fa unes temporades enrere i Piqué sembla que ha entès el significat de l'honestedat del braçalet de la senyera. No ha de perdre el seu discurs brillant i únic. Té dots de lideratge. I pocs han fet tant com ell per aquest escut (patrocini de Rakuten inclòs). Ara tots hem de confiar en el Capità Piqué.

COMENTARIS