En profunditat

CINC CLAUS del Celta-Barça

L'equip blaugrana ha comès moltes imprecions en la sortida de la pilota

CINC CLAUS del Celta-Barça
CINC CLAUS del Celta-Barça

L'equip blaugrana ha comès moltes imprecions en la sortida de la pilota

El Barça ha pagat els seus errors i ha caigut contra el Celta en un partit que ha estat a punt de remuntar. Aquestes són cinc claus del partit. 

1. Imprecisons 

El Barça sempre s’expressa a través de les passades. Quan aquestes no són nítides, l’equip pateix. Tres dels quatre gols del Celta s’originen per errors blaugranes. Ter Stegen i Busquets en el primer gol, Arda en el tercer, i l’alemany de nou en el quart, han estat equívocs i decisius per entendre l’abundós marcador. El de Badia, que ha tornat a estat per sota del seu nivell habitual i ha perdut més d’una pilota en zona de perill, i André Gomes han alimentat les contres del Celta.  

2. Pressió del Celta

El Celta ha anat a buscar el Barça ben amunt i ha establert les  línies de pressió gairebé a l’àrea de Ter Stegen. Amb una defensa gairebé individual, el Barça no s’ha trobat gens còmode per construir el joc i la intensitat dels gallecs ha superat l’esma blaugrana. La majoria de pilotes dividides acabaven als peus de jugadors del Celta i el Barça no s’ha pogut associar amb facilitat.

3. Honor

L’equip ha tornat amb energies renovades després del descans. Arran del primer gol del Piqué, el Barça s’ha abocat a l’àrea de Sergio i ha tancat el Celta al seu camp. La pressió i la intensitat blaugranes s’han multiplicat i l’equip ha jugat amb més èpica que ordre, a partir de la guia d’Iniesta i amb Piqué sovintejant les zones d’atac. El català ha estat la imatge de la rebel·lió que el Barça ha efectuat a la segona part i la dinàmica ha estat barcelonista fins l’error de Ter Stegen. La derrota també pot ser honrosa.  

4. Neymar

El brasiler segueix sense acabar de fer el pas endavant que necessita l’equip en absència de Messi. Ha tornat a jugar alliberat pel centre de l’atac i s’ha mostrat atrevit en les jugades individuals però no acaba de desxifrar les necessitats col·lectives en determinats moments dels partits. Amb l’equip abocat a l’àrea de Sergio, el brasiler ha tornat a abusar de les individualitats i no ha donat velocitat a la pilota. Ha marcat el segon gol, de penal.  

5. Arbitratge

Vicandi Garrido ha permès la intensitat del Celta, que si bé no ha estat violenta, tampoc ha estat sancionada amb targetes. El col·legiat ha trigat molt en ensenyar la primera groga, i Hugo Mallo s’ha beneficiat de la seva flexibilitat al tallar de forma impune dues internades perilloses de Neymar. El llistó de Vicandi Garrido ha estat molt alt i el Celta s’ha pogut trobar còmode . L’àrbitre també ha fallat en el penal comès sobre André Gomes, que ha estat molt rigorós.

COMENTARIS