En profunditat

Com Aleix Vidal, abans d'Aleix Vidal

El cas del lateral no és excepcional en la carrera de Luis Enrique

Com Aleix Vidal, abans d'Aleix Vidal
Com Aleix Vidal, abans d'Aleix Vidal

El cas del lateral no és excepcional en la carrera de Luis Enrique

Aleix Vidal segueix absent. No apareix al camp i tampoc a la infermeria. “S’entrena a les mil meravelles” va respondre el tècnic quan li van preguntar fa unes setmanes. Jugar, sigui com sigui, juga poc

La situació del lateral no és senzilla. Sergi Roberto sembla assentat en l’onze titular i el tècnic ha confiat en un esquerrà com Rafinha per cobrir el carril dret en partits amb variants tàctiques, com el del Leganés. Però el seu cas no és nou. “Durant la meva carrera m’ha passat altres vegades. Jugadors que han passat un temps a la banqueta i han acabat sent titulars indiscutibles”, explica Luis Enrique. Jugadors que eren com Aleix Vidal, però que van aconseguir deixar de ser-ho

Ilie, Benja i Edu Oriol van passar per una situació similar al Barça B sota les ordres de l’asturià, si bé per circumstàncies diferents. Els jugadors ofereixen el seu punt de vista sobre quin és el camí per guanyar-se la confiança del tècnic. 

Quina és la teva experiència?

Ilie: “El tècnic em va notificar que no comptava amb mi durant la pre-temporada del curs 2009-2010, que no podia fer-me fitxa. Però al cap d’uns dies, el segon entrenador em va demanar que passés pel despatx després d’un entrenament. Luis Enrique em va dir que oblidés el que m’havia dit, que havia reaccionat amb professionalitat malgrat la decepció i que volia fer-me un lloc a l’equip". 

Benja: “Jo no em vaig reunir amb ell per parlar de la meva suplència. Era un grup bo, i tots lluitàvem per un lloc. M’ho vaig prendre de manera professional. Ell pren les seves decisions i nosaltres havíem d’entrenar per posar-li les coses complicades". 

Edu Oriol: “Vaig demanar per què vaig deixar d’entrar a les convocatòries i va ser molt franc. Em va dir que hi havia altres jugadors que estaven entrenant millor que jo i que es mereixen jugar. Els jugadors mai demanem motius quan som titulars. En canvi, busquem respostes quan som suplents. Vaig canviar el xip i vaig madurar molt” 

Què valora Luis Erique d’un jugador?

Ilie: “L’entrega, per sobre de tot. Amb el Luis, si estàs bé, jugues; si no, no”

Benja: “La constància d’un jugador i les ganes de fer-ho bé. Demana que siguin professionals, que no baixin els braços perquè sempre hi ha temps per millorar”. 

Edu Oriol: “Els entrenaments. El que entrenava al 200% tenia molt més avantatge que un altre per jugar”. 

Què li desagrada al tècnic?

Benja: “El que més li disgusta és la relaxació dels jugadors”

Edu Oriol: “Luis Enrique odia que els jugadors facin males cares quan no juguen. No li agrada que li facin arribar la incomoditat per no jugar amb mal humor. I t’ho dic per experiència”. 

Com tracta els jugadors que no participen habitualment?

Ilie: “Els tracta amb tota normalitat, a tots per igual". 

Benja: “Està a sobre d’ells perquè puguin millorar i aportar a l’equip. El tracte és immillorable”. 

Edu Oriol: “Es posava a entrenar amb els suplents perquè veiéssim que no s’oblidava de nosaltres. Jugava com un més, amb intensitat". 

Quines són les millors virtuts de Luis Enrique?

Ilie: “El sentit de la justícia és el millor del Luis. No he tingut mai un entrenador més just que ell”. 

Benja: “És perfeccionista, constant i competitiu”. 

Edu Oriol: “És sacrificat, amb caràcter, com era com a jugador. I en sap un pou de futbol. Feia que ens multipliquéssim al camp”. 

COMENTARIS