Analytics

Com va ser el debut d'Arthur i Arturo Vidal com a titulars a la Lliga?

Com va ser el debut d'Arthur i Arturo Vidal com a titulars a la Lliga?
Com va ser el debut d'Arthur i Arturo Vidal com a titulars a la Lliga?
El partit contra el Girona va ser la primera oportunitat perquè debutessin com a titular 2 dels fitxatges d'aquesta temporada a la Lliga. Arturo...
Arturo Vidal Arthur debut

El partit contra el Girona va ser la primera oportunitat perquè debutessin com a titular 2 dels fitxatges d'aquesta temporada a la Lliga. Arturo Vidal i Arthur van poder disputar des l'inici un partit a la competició domèstica i els 2 van disputar 58 minuts, fins que van ser substituïts per Coutinho i Sergi Busquets quan el marcador era favorable al conjunt gironí per 1-2.

El Laboratori de Carles Domènech a LaTdT va fixar la lupa en saber com seria l'estrena d'aquests dos migcampistes i va analitzar el seu rendiment damunt del terreny de joc. La dada més significativa és que els 2 van fer gairebé les mateixes passades (60 el brasiler, 58 el xilè) però la diferència va ser en la rapidesa de fer aquesta passada. Mentre Arturo Vidal va fer el 88% de les passades amb 1 o 2 tocs, el registre d'Arthur va baixar al 50%. Això evidencia que Arturo Vidal està molt més adaptat al joc de possessió ràpida que es feia al Bayern i que s'intenta complicar poc la vida amb la pilota als peus. En canvi, Arthur abusa més de la conducció i en la meitat de les passades va necessitar fer més de 2 tocs per bellugar la pilota amb velocitat. El fet que Arturo Vidal jugués de forma més ràpida no significa que realitzés més pèrdues, ja que els 2 futbolistes van perdre les mateixes: 4.

Arthur, en canvi, va realitzar un bon treball defensiu i va recuperar fins a 6 pilotes per les 2 d'Arturo Vidal. En l'aspecte ofensiu, el migcampista brasiler va realitzar 2 xuts a porteria sense gaire perill mentre que l'acció més destacada d'Arturo Vidal va ser la jugada prèvia que va fer per la banda dreta i l'assistència de gol a Messi en l'1-0 de la primera part. L'expulsió de Lenglet i els gols del Girona van desequilibrar l'equip i això va generar que Valverde hagués de recòrrer a Coutinho i Busquets per mirar de remuntar el partit, fet que va impedir poder veure amb més quantitat de minuts les accions dels 2 fitxatges del mig del camp que ha realitzat aquesta temporada el Barça.

COMENTARIS