Zona Bloc / Blog de

Dança.

Avui és el dia.
Dança.
Dança.
Avui és el dia.

Feia dies que notava un cuquet a la boca de l'estómac que m'insistia en deixar anar públicament la meva passió pel futbol. Quasi en faig cas un cop guanyat el triplet, però per unes circumstàncies o d'altres, al final no va passar d'un mer "estaria bé fer-ho". El cas és que, no sabria explicar ben bé per què, he notat que avui és el dia. El dia del penal, de l'homenatge a Cruyff. El dia d'un dels millors quaranta-cinc minuts de futbol que he vist mai. Avui era el dia de llançar-me, amb atreviment i ment oberta, com ho fa Leo Messi quan xuta faltes inimaginables. 

Venim de guanyar un Triplet, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs. Venim d'una golejada al Madrid amb un joc preciós, d'empetitir el València amb set dianes, ens presentem a mes de febrer amb més números dels que ha tingut cap equip de convertir-se en el primer en guanyar dues Champions seguides. Som a unes alçades on en la història, el llistó i la pressió, quasi sempre han passat factura. Unes alçades on els jugadors s'enfonsen físicament i psicològicament, on l'obligació de complir les expectatives, en especial d'una afició tan exigent com la culé, a vegades fa dificil descansar a les nits. Però... no quadra. Què és això que tenim al davant? Què ens trobem?

Ens trobem amb un equip motivat fins l'excel·lència.  Una defensa que malgrat ser humana i, per tant, cometre errors, és de garanties i s'ha treballat a fons. Un mig del camp d'or, on la pilota circula a una velocitat quasi imperceptible i la tècnica brilla sense pausa durant les llargues possessions, i també en les accions de joc directe que Luís Enrique ha aplicat a l'equip, convertint-lo en una màquina de matar imprevisible. I, com no, una davantera de diamant. Una davantera que, a aquestes alçades de competició, i amb el llistó que van deixar, es cedeixen els gols com qui comparteix un àpat, proven accions impossibles com si estiguessin jugant al futbolí, penals de llegenda, deixen de banda mèrits personals i lluiten pel somriure del company. Riuen, gaudeixen i, en resum, són capaços de jugar una semifinal de copa com nens petits que es troben al pati de l'escola.

El que estem vivint no té preu, i malgrat tots esperem veure nous títols alçats al final d'aquesta nova i espectacular temporada, deixo clara una cosa: jo em sento afortunat més enllà de les copes. Em sento afortunat perquè el que estem veient no és només futbol: és una dança.

 

 

 

 

Comentaris
Els blogs

La majoria de la premsa de Barcelona obra la setmana amb una mena d’intent de “resurrecció” després de dos resultats nefastos pel Barça,...

Llegeix

És un fet molt evident que el Barça no acaba de rutllar. És cert que el "virus FIFA" passa factura, sobretot tenint en compte que 6...

Llegeix