Analytics

D'Arturo a Arthur a Montilivi

D'Arturo a Arthur a Montilivi
D'Arturo a Arthur a Montilivi
Arturo Vidal va tornar a ser titular en un partit fora de casa al Camp Nou i ja acumula 8 titularitats consecutives en els desplaçaments. El xilè s'...
Arturo Vidal Arthur

Arturo Vidal va tornar a ser titular en un partit fora de casa al Camp Nou i ja acumula 8 titularitats consecutives en els desplaçaments. El xilè s'ha convertit en un fixe per a Valverde als partits fora de casa pel seu sacrifici, entrega i desplegament ofensiu. Però l'aportació d'Arturo Vidal també té algun aspecte més dubtós com el tracte que té amb la pilota i l'excessiva verticalitat que aporta en alguns moments determinats del partit.

En l'enfrontament contra el Girona, el Barça no va saber dominar el tempo durant molts minuts i va entrar en un joc perillós d'anada i tornada. Els gironins van aprofitar aquesta situació de descontrol per disposar de clares oportunitats davant Ter Stegen però no les van saber materialitzar. Arturo Vidal tampoc va ajudar a calmar el joc ni tampoc quan el Girona es va quedar amb 10 per l'expulsió de Bernardo.

Davant aquesta situació de desgovern, Valverde va fer entrar Arthur al minut 57 en el lloc d'Arturo Vidal i el partit va canviar totalment de dinàmica. El brasiler va plantar la bandera al mig del camp per dominar el ritme del partit i la situació es va anar calmant. A partir d'un joc més horitzontal, l'equip va trobar cada vegada més el seu lloc i va saber fer mal per sentenciar el partit. Un atac molt ràpid culminat per Messi va situar el 0-2, un marcador que podria haver estat més ampli si Luis Suárez i Coutinho haguessin aprofitat les seves oportunitats.

A nivell de dades, el Laboratori de Carles Domènech a LaTdT va comparar el partit dels dos migcampistes i es pot veure com Arthur va destacar més en una faceta com la recuperació de les pilotes (7 pel brasiler, 1 pel xilè) o en les faltes rebudes (4 d'Arthur, cap d'Arturo), en una mostra de la incidència que va tenir al mig camp blaugrana des de la seva entrada. A nivell d'encert de passades, segons dades de Whoscored, Arthur va signar un 94,6% d'encert pel 80% d'Arturo Vidal.

COMENTARIS