Mercat

De Jong, Rabiot i De Ligt, els noms del mercat

El Barça prioritza les negociacions pel central i pel migcampista del PSG, que vindria lliure

De Jong, Rabiot i De Ligt, els noms del mercat
De Jong, Rabiot i De Ligt, els noms del mercat

El Barça prioritza les negociacions pel central i pel migcampista del PSG, que vindria lliure

De Jong, Rabiot i De Ligt

De Jong, Rabiot i De Ligt

Els principals interessos del mercat blaugrana de cara al proper estiu semblen ben definits: un central que ocupi el lloc que Vermaelen deixarà lliure (el fràgil flamenc acaba contracte i no el renovaran) i un migcampista.

El nom del central sembla que ja està escollit: el jove (19 anys) neerlandès Matthijs de Ligt, que està demostrant, tant amb l'Ajax com amb la selecció oranje que pot assumir la responsabilitat de liderar la defensa d'un equip valent i amb vocació ofensiva. A més, De Ligt és dretà, cosa que equilibraria els perfils que hi ha actualment al Barça, on només Piqué domina la cama dreta, mentre que Umititi, Lenglet i Vermaelen són esquerrans. Amb tot, la lluita pel futbolista es presenta aferrissada, ja que el Barça no és l'únic equip que s'hi ha fixat.

També és de l'Ajax el migcampista Frenkie de Jong, un jugador que interessa a la secretaria tècnica blaugrana, encara que l'estratègia del Barça passa per negociar les dues incorporacions per separat, ja que —segons que explica Francesc Gimeno a l'Sport— es veu més factible el fitxatge del defensa (una incorporació més prioritària) si se'l desvincula del seu company. A més, De Ligt podria costar entre 70 i 80 milions, xifra que desaconsellaria incorporar també De Jong, que es preveu que sigui més car encara, ja que el migcampista també té molts pretendents.

És per això que el nom d'Adrien Rabiot entra com a prioritat al mig del camp. El francès acaba contracte el pròxim juny, de manera que l'1 de gener podrà negociar amb qui vulgui, sense exposar-se a una sanció de la FIFA. Tenint en compte la despesa prevista pel central, incorporar un jugador d'aquestes característiques per aquest preu seria molt interessant. Només caldrà veure, si d'ara a finals d'any, el futbolista no tanca un acord de renovació amb el seu equip actual, el PSG. Si aguanta, Adrien Rabiot tindrà la paella pel mànec a l'hora de decidir el seu futur l'estiu del 2019.

COMENTARIS