Jugadors

Deco: "El final al Barça va ser complicat"

"Qui més m'ha impressionat tot i no ser tan decisiu ha estat Ronnie. Per mi serà sempre el millor"

Deco: "El final al Barça va ser complicat"
Deco: "El final al Barça va ser complicat"

"Qui més m'ha impressionat tot i no ser tan decisiu ha estat Ronnie. Per mi serà sempre el millor"

Deco
Deco

| ©Getty Images #459993318

Anderson Luis de Souza, Deco, va ser un dels jugadors clau del Barça de Frank Rijkaard. Ara, ja retirat, ha concedit una entrevista al diari As, on repassa la seva carrera.

Per que va decidir venir al Barça?

 

"Era el somni que tenia des de petit, des que vaig veure Romario. Quan vaig arribar al Porto pensava sempre amb el Barça".

Quan va arribar al Barça…

"El Barça d'avui és completament diferent al meu, era un equip gran però amb complexos a nivell de títols… La seva grandesa no coincidia amb els títols".

"Nosaltres vam aconseguir canviar una mica el ritme i l'alegria, Ronnie va ser molt important. Li vam donar una alegria de club gran i, després, la generació de Leo, Xavi i Iniesta ho van deixar molt alt".

Què va pensar quan va veure Messi per primer cop?

"Recordo la primera vegada, i el veig ara i no ha canviat res. Continua jugant amb la mateixa tranquil·litat, amb la mateixa senzillesa de moviments. Als 18 anys, hauria estat lògic estar espantat, però ell no".

El millor jugador amb qui ha jugat

"D'entrada està clar que Leo i Cristiano són els més grans, […] però qui més m'ha impressionat tot i no ser tan decisiu ha estat Ronnie. Per mi serà sempre el millor".

Pitjor record del Barça

"Quan vam perdre la final del Mundial contra Internacional de Porto Alegre. […] No vam fer bé la preparació, ni el viatge ni la forma de valorar als rivals".

Final de l'etapa

 

"Durant un temps se'm va reconèixer tot el que vaig fer, però el final va ser complicat perquè vam perdre contra el Madrid de forma contundent… Va ser dur quan ens van xiular a casa perquè creien que Samuel i jo ens havíem esborrat del Bernabéu".

"Quan estàs quatre anys en un club guanyant moltes coses, fa mal que et xiulin al final".

L'adeu

"Va ser lletja la manera com vaig marxar, però no va ser culpa de Guardiola, va ser culpa de la directiva, que havia decidit per endavant que marxéssim els tres".

"No he parlat amb Guardiola. No vaig parlar amb ell, van parlar amb el meu representant. […] De Guardiola admiro la seva feina i si el veig, el saludaré sense cap problema. Això és el futbol".

COMENTARIS