Jugadors

Digne, l'amenaça de la titularitat de Jordi Alba?

El Barça ha fitxat un francès de 23 anys per amenaçar una de les posicions menys discutides

Digne, l'amenaça de la titularitat de Jordi Alba?
Digne, l'amenaça de la titularitat de Jordi Alba?

El Barça ha fitxat un francès de 23 anys per amenaçar una de les posicions menys discutides

Lucas Digne

| ©Getty Images #586428954

Jordi Alba, fins ara lateral esquerre titular del Barça, encara no ha debutat aquesta pretemporada. Com que va jugar l'Eurocopa, el català va allargar les vacances com la resta d'internacionals (i no va poder disputar els 2 primers partits). Més tard, una indisposició no el va deixar jugar contra el Liverpool. D'aquesta manera, en els partits preparatoris, Luis Enrique ha hagut d'inventar i ha escollit alternatives: primer, Javier Cámara (un interior reconvertit), i després, Lucas Digne (el fitxatge que ha d'amenaçar la titularitat d'Alba). Així doncs, qui mereix el lloc?

Jordi Alba va arribar al Barça l'estiu del 2012, fitxat del València. Allí, Unai Emery havia endarrerit la posició d'un extrem menut per reconvertir-lo en un defensa amb arribada. 4 temporades de titular al lateral esquerre blaugrana, destaca per la velocitat i la capacitat de correcció (en defensa) i per la profunditat i la centrada (en atac). Hi ha cap jugador que li pugui disputar la plaça?

El Barça ha pagat per Lucas Digne 16,5 milions al PSG, un jugador jove (23 anys) però que ja té experiència amb 3 equips de 1a divisió: Lilla, PSG (ambdós de la Ligue 1 francesa) i Roma (de la Serie A italiana). Amb aquesta incorporació, el cos tècnic i el club evidencien la poca confiança que es té en un relleu format a casa per Jordi Alba, però serà Digne el nou inquilí del lateral?

Juan Cámara ha estat el lateral esquerre titular a la pretemporada. L'andalús és, com Alba, un atacant que l'entrenador ha col·locat a la defensa per poder aprofitar els dots ofensius del jugador. De fet, Cámara ha despertat més elogis jugant de defensa que les poques vegades que Luis Enrique l'ha alineat a l'interior esquerre, la seva posició natural. Tot i això, es repetirà l'exitosa història de Sergi Roberto amb Cámara?

Fins ara el principal relleu d'Alba, Jérémy Mathieu va confessar que el va "sorprendre" el dia que va jugar de lateral contra el Madrid. El francès es veu, doncs, més còmode en la posició de central, però ha tingut els seus minuts a la banda... És l'últim comodí de Luis Enrique qui acabarà titular?

 

COMENTARIS