Tecnologia

El balanç del VAR 18/19 a la Lliga

El balanç del VAR 18/19 a la Lliga
El balanç del VAR 18/19 a la Lliga
Aquest diumenge va finalitzar la primera Lliga amb VAR de tota la història i el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) ha volgut passar balanç de la primera...
VAR estadístiques encert

Aquest diumenge va finalitzar la primera Lliga amb VAR de tota la història i el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) ha volgut passar balanç de la primera experiència del videoarbitratge. Velasco Carballo, president del CTA, i Clos Gómez, director del Projecte VAR a Espanya, han repassat l'ús de la tecnologia i han destacat aquests aspectes.

Intervenció del VAR: Ha revisat un total de 4.293 jugades (12 per partit) en els 380 partits disputats i ha acabat intervenint en 121 accions, de les quals 114 van ser correccions als àrbitres i en 7 els col·legiats van mantenir la seva decisió després de revisar la jugada. 

Tipus d'intervencions: 60 relacionades amb gols, 49 en penals, 9 vegades es va avisar d'una possible acció de targeta vermella i 3 errors d'identitat.

Penals: S'han detectat 812 incidents a l'àrea de penal, xiulant en 93 ocasions la pena màxima, fet que suposa un 91,5% d'encert. Els àrbitres van prendre una decisió equivocada en una acció d'àrea en 69 ocasions, de les quals el VAR n'ha corregit 44 al considerar-les clares i manifestes.

Protestes i simulacions: S'han reduït les protestes als àrbitres en un 17,3% i les simulacions han passat de 19 a 6.

COMENTARIS