FIFA

El Barça ingressa 3,3 milions d'euros per cedir jugadors al Mundial

El Barça ingressa 3,3 milions d'euros per cedir jugadors al Mundial
El Barça ingressa 3,3 milions d'euros per cedir jugadors al Mundial
Una de les peticions històriques dels clubs de futbol als màxims organismes internacionals ha estat el de rebre una compensació econòmica per cedir jugadors...
Mundial Rússia 2018 Logo

| FIFA

Una de les peticions històriques dels clubs de futbol als màxims organismes internacionals ha estat el de rebre una compensació econòmica per cedir jugadors a les seves seleccions. La FIFA va estudiar la proposta i a partir del 2010 ja va implementar aquesta mesura amb una aportació de 40 milions de dòlars als clubs. A l'edició del 2014, la xifra va ascendir fins als 70 milions i en el Mundial de Rússia la quantitat ha arribat fins als 209 milions.

Per quantificar aquestes aportacions, la FIFA ha dividit aquests 209 milions entre els 736 jugadors que van disputar el Mundial i el total de dies que s'han acumulat per participar en la competició des de les fases prèvies. Això ha resultat una mitjana de 8.350 dòlars per jugador per cada dia que hagi estat amb la seva selecció nacional.

Ara, la FIFA ha fet públiques aquestes compensacions en un document on apareix la quantitat que ha ingressat el Barça. En aquest cas, són 4,1 milions de dòlars (3,3 milions d'euros) que percep el Barça per haver cedit futbolistes que han participat al Mundial. En l'edició de Rússia fins a 14 jugadors blaugrana hi van participar: Coutinho, Paulinho, Umtiti, Dembélé,Rakitic, Luis Suárez, Ter Stegen, Messi, Vermaelen, Yerry Mina, Piqué, Jordi Alba, Busquets i Iniesta.

El club culer va ser el 3r equip que va aportar més jugadors per darrere del Manchester City (17) i el Madrid (15). En aquest cas, el conjunt anglès va ingressar 5 milions de dòlars i l'espanyol, 4,8 milions.

COMENTARIS