En profunditat

El Barça ja ha encaixat més gols que la temporada passada

A 3 d'abril de l'any passat havia encaixat 24 gols. Actualment n'ha rebut 45

El Barça ja ha encaixat més gols que la temporada passada
El Barça ja ha encaixat més gols que la temporada passada

A 3 d'abril de l'any passat havia encaixat 24 gols. Actualment n'ha rebut 45

Ter Stegen

Els 4 gols que el Barça va encaixar aquest dimarts a Vila-real signifiquen que el conjunt d'Ernesto Valverde ja ha encaixat més gols en la present temporada (45) que en tota l'anterior (42). I encara ha de jugar 8 partits de Lliga, la final de Copa i de 2 a 5 partits més a la Champions.

La fragilitat defensiva ha estat una constant aquesta temporada i l'equip ha estat molt irregular en aquest aspecte. A l'inici de Lliga va encadenar 10 jornades seguides sense deixar la porteria a zero, al mes de gener va corregir aquest aspecte però en els últims partits ha tornat a mostrar-se vulnerable. I això que Marc André Ter Stegen està completant una de les millores temporades de la seva carrera i ha realitzat intervencions de mèrit que han evitat més gols en contra.

Si ens fixem en cada competició, a la Lliga el Barça ha rebut 31 gols en 30 jornades, en una mitjana preocupant de més d'un gol per partit. La campanya anterior, l'equip va acumular uns registres de 29 gols en contra en les 38 jornades disputades.

A l'espera de la final de Copa, l'equip ha encaixat 7 gols en 8 partits, lluny dels excel·lents registres de l'any anterior amb només 2 gols en contra en 9 partits. A la Champions, s'ha encaixat la mateixa quantitat de gols (6) però el Barça 18/19 encara ha de disputar els quarts de final. Finalment, l'única competició on s'han millorat els registres és a la Supercopa, 5 a l'anterior i 1 en l'actual.

Finalment, una dada més preocupant és si ens fixem en els registres que tenia l'equip a la mateixa alçada de temporada que l'actual. A 3 d'abril, el Barça 17/18 només havia rebut 24 gols en 48 partits pels 45 que ha rebut l'actual en 47 partits. A partir d'aquella data, l'equip també va patir un descens en defensa i va acabar rebent 18 dianes en els últims 11 partits. Un aspecte que el conjunt culer haurà de millorar aquesta campanya si vol optar a guanyar tots els títols.

COMENTARIS