En profunditat

El Barça, la bèstia negra de Simeone

El Barça, la bèstia negra de Simeone
El Barça, la bèstia negra de Simeone
El Cholo Simeone es tornarà a enfrontar aquest dissabte contra la seva particular bèstia negra. El Barça és l'equip que pitjor se li dona al tècnic...
Simeone

El Cholo Simeone es tornarà a enfrontar aquest dissabte contra la seva particular bèstia negra. El Barça és l'equip que pitjor se li dona al tècnic argentí, ja que mai ha estat capaç de guanyar-lo a la Lliga en els 13 enfrontaments previs. El fluix balanç és de 9 derrotes (5 com a local i 4 com a visitant) i 4 empats (2 com a local i 2 com a local). En total són només 4 punts de 39 possibles (10%), el pitjor balanç contra un rival de Lliga per un tècnic que durant la seva etapa a l'Atlètic ha aconseguit guanyar el 73% dels punts davant els altres rivals. Per posar un exemple, contra el Madrid n'ha aconseguit el 42% amb un balanç de 4 victòries, 6 empats i 4 derrotes.

Tot i això, un dels 4 punts que ha aconseguit contra el Barça és d'un dels més celebrats de la seva carrera com a entrenador. Va tenir lloc al Camp Nou en l'última jornada de la Lliga 13/14 i on el conjunt de Simeone necessitava un empat contra el conjunt del Tata Martino per guanyar el campionat domèstic. L'equip matalasser va aconseguir un 1-1 i es va proclamar campió després de molts anys sense aixecar el trofeu.

En la resta de competicions, el balanç millora, ja que a la Champions va aconseguir 2 victòries contra el Barça. La primera va ser la temporada 2013/14 als quarts de final i l'altra a la 15/16 per 2-0 també en la mateixa fase de la competició europea. En aquests enfrontaments, el Barça va ser capaç de guanyar en el seu estadi però va quedar eliminat de la competició. Finalment, a la Supercopa 13/14 hi van haver 2 empats i a la Copa acumula 3 derrotes i 1 empat contra el conjunt culer.

Menys gols als Barça - Atlètic des de Simeone

Històricament, hi havia la sensació que els Barça-Atlètic de Madrid eren partits amb molts gols i espectacle. Amb l'arribada del Cholo això ha canviat i la tendència ha anat a la baixa. Així, en els 13 enfrontaments de Lliga la mitjana de gols ha estat de 2,46 gols per partit. El Barça n'ha fet 22 i l'Atlètic, només 10. Curiosament, el conjunt matalasser no ha estat capaç de marcar més d'un gol per partit al Barça a la Lliga.

Si observem el global d'enfrontaments dels partits de l'Atlètic de Simeone contra el Barça en totes les competicions, s'han vist un total de 53 gols en 23 partits, xifra que representa una mitjana de 2,3 gols per partit. Abans de l'arribada del Cholo, els 2 conjunts s'havien vist les cares en 139 partits amb un total de 557 gols, xifra que representa 3,6 gols per partit. Així, la mitjana ha baixat en 1,3 gols per partit. Pel que fa els balanços golejadors de cada equip, la mitjana del Barça abans de Simeone és d'1,92 per partit i des de la seva arribada passa a ser d'1,43. A l'Atlètic, també s'ha rebaixat i ha passat d'1,62 a 0,86.

COMENTARIS