Vintage

El Barça ha remuntat 6 vegades un 2 a 1 a la copa

Només ha estat eliminat en una ocasió

El Barça ha remuntat 6 vegades un 2 a 1 a la copa
El Barça ha remuntat 6 vegades un 2 a 1 a la copa

Només ha estat eliminat en una ocasió

Athletic-Barça

| ©Getty Images #631035168

Aquest dimecres el Barça juga al Camp Nou la tornada dels 8s de final de la copa del rei, i ha de guanyar l’Athletic Club per passar l’elimnatòria. L’equip de Luis Enrique va perdre a San Mamés el partit d'anada (2 a 1) i això no li deixa marge per l’error.

Tot i el resultat, la història pinta blaugrana: en les 6 de les 7 ocasions anteriors en què el Barça va perdre per 2 a 1 el partit d’anada, la tornada al camp del Barça va permetre la remuntada i, per tant, l’equip va passar ronda.

La primera vegada va ser la temporada 1929-30. Als quarts de final de la competició, l’Alabès va guanyar l’anada per 2 a 1, mentre que el Barça va remuntar amb un 4 a 1 a Les Corts, que va permetre els blaugranes passar a semifinals. Precisament en les semifinals, va perdre l'anada contra l’Athletic Club per 2 a 1 i, encara que va guanyar a Les Corts per 4 a 3, el Barça va quedar eliminat en el partit de desempat.

Sis anys més tard, la temporada 1935-36, el Barça va perdre 2 a 1 al camp de l’Espanyol també l’anada dels quarts de final de copa. Al camp de Les Corts, però, un 3 a 0 a favor dels blaugranes va donar el passi a les semifinals.

La temporada 1941-42 va veure que el Terrassa guanyava l’anada dels setzens de copa 2 a 1 al Barça, però també que els blaugranes remuntaven al camp de Les Corts amb un 4 a 0 i passaven a vuitens de la competició.

La dècada dels seixanta, amb el Barça jugant ja al Camp Nou, va tenir dues eliminatòries de copa en què el Barça va perdre l’anada per 2 a 1: els quarts de la temporada 1962-63, contra el Valladolid, i els setzens de la 1969-70, amb l’Espanyol. En ambdós casos, els blaugranes van remuntar al Camp Nou, 4 a 1 contra els castellans i 3 a 1 contra els catalans.

L’última ocasió en què els blaugranes van haver de remuntar un 2 a 1 es va produir als vuitens de la temporada 1983-84, contra l’Hèrcules. Al Camp Nou, el Barça va superar els alacantins 3 a 0 i va passar a quarts de la copa.

COMENTARIS