Notícies

El Barça pot gastar 66,6 milions més que el Madrid en salaris

El Barça pot gastar 66,6 milions més que el Madrid en salaris
El Barça pot gastar 66,6 milions més que el Madrid en salaris
LaLiga ha fet públics els límits salarials de tots els equips de Primera i Segona Divisió per a la temporada 2018/19. El Barça és el club que té més...
Límit salarial

LaLiga ha fet públics els límits salarials de tots els equips de Primera i Segona Divisió per a la temporada 2018/19. El Barça és el club que té més capacitat per poder pagar una major quantitat de sous amb un topall màxim de 632,9 milions d'euros, 66,6 més que el Reial Madrid, el segon club a la classificació amb un màxim de 566,3.

Aquestes xifres les regula el Control Econòmic de LaLiga instaurat fa 4 temporades amb l'objectiu de garantir el creixement i la sostenibilitat dels clubs per evitar problemes d'impagaments. El límit de cost de la plantilla és l'import màxim que cada club pot consumir durant la temporada 2018/2019 i inclou la despesa en jugadors, primer entrenador, segon entrenador, preparador físic del primer equip i filial. Els responsables d'aquest organisme pacten amb els clubs les quantitats en funció dels seus pressupostos per garantir l'estabilitat financera.

Respecte als altres clubs de la Lliga, l'Atlètic de Madrid, el València i el Sevilla són els equips que tenen més límit salarial. En canvi, el Girona només té 3 equips per sota: el Valladolid, el Rayo  i l'Osca, els 3 equips que han pujat a Primera aquesta campanya.

COMENTARIS