Champions League

El Barça presenta una queixa a la UEFA pels radicals que van anar a Lió

El Barça presenta una queixa a la UEFA pels radicals que van anar a Lió
El Barça presenta una queixa a la UEFA pels radicals que van anar a Lió
El desplaçament del Barça a Lió va estar marcat per la presència d'un grup de radicals blaugrana dels Boixos Nois que van viatjar a França sense...
Boixos Nois

El desplaçament del Barça a Lió va estar marcat per la presència d'un grup de radicals blaugrana dels Boixos Nois que van viatjar a França sense coneixement del club i van accedir a l'estadi de l'Olympique de Lió per seguir el partit de la Champions. Els radicals van protagonitzar alguns incidents dins i fora de l'estadi com encendre bengales o enfrontaments amb els rivals. 

El club ha lamentat en un comunicat la presència d'un grup de "20 radicals" i ha anunciat que transmetrà una queixa a la UEFA perquè assegura que, malgrat els advertiments, la policia de Lió i l’Olympique de Lió van acceptar la venda d'entrades als radicals.

Aquest és el comunicat íntegre del Barça: 

Davant els fets protagonitzats per un grup d'aficionats radicals en el desplaçament del primer equip a Lió, el FC Barcelona informa que:

1) Dimarts, a primera hora de la tarda, els Mossos d'Esquadra i la Prefectura de la Policia de Lió van detectar la presència a la ciutat d'un grup d'aproximadament 20 aficionats radicals, que havien viatjat pels seus propis mitjans, al marge de l'operativa de desplaçament organitzat pel Club, i sense entrada per al partit.

2) El FC Barcelona, informat d'aquesta circumstància, es va posicionar en contra de l'accés d'aquest grup a l'estadi, posicionament totalment avalat per la UEFA.

3) De manera unilateral, i justificant riscos majors, la Prefectura de la Policia de Lió va decidir acordar amb l'Olympique la venda de localitats a aquest grup d'aficionats, i la seva ubicació a la zona dels socis i aficionats del FC Barcelona.

4) Davant d'aquests fets, el FC Barcelona traslladarà de manera immediata una queixa formal a la UEFA.

5) Així mateix, el FC Barcelona continuarà treballant per millorar els seus processos i mecanismes de control d’accés als desplaçaments del primer equip, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, en línia amb el seu compromís en la lluita contra qualsevol forma de violència associada al món de l'esport.

COMENTARIS