Analytics

El despertar golejador d'Ousmane Dembélé

El despertar golejador d'Ousmane Dembélé
El despertar golejador d'Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé va aterrar al Barça l'estiu del 2016 amb moltes etiquetes a la seva esquena. Algunes de polèmiques com el preu del traspàs o el seu...
Dembélé

Ousmane Dembélé va aterrar al Barça l'estiu del 2016 amb moltes etiquetes a la seva esquena. Algunes de polèmiques com el preu del traspàs o el seu comportament fora dels terrenys de joc però d'altres molt positives com el seu talent espectacular o el potencial de creixement per un futbolista de només 19 anys. D'aquestes etiquetes, però, no n'hi havia cap que l'assenyalessin com un golejador. El francès sempre havia destacat per ser un extrem tècnic, molt ràpid i que destacava més per donar assistències que gols.

Però aquesta temporada Dembélé s'està destapant com un futbolista letal de cara a la porteria rival. Amb la diana contra el Celta ja suma 10 gols aquesta temporada i encara resta més de la meitat de la competició. Anteriorment, havia estat capaç de marcar 12 gols amb el Rennes, 10 amb el Borussia Dortmund i 4 en la temporada passada amb el Barça.

Només Messi, amb 21 gols, i Luis Suárez, amb 11, han marcat més gols que Dembélé aquesta campanya i això que el francès ha disputat menys minuts. Per posar un exemple, Luis Suárez ha disputat 356 minuts però Dembélé ha marcat gairebé els mateixos gols.

L'11 blaugrana marca un gol cada 145 minuts, el seu millor registre com a professional. L'any passat al Barça la seva mitjana va ser d'un gol cada 305 minuts, una dada molt condicionada per la lesió i la manca d'adaptació. Amb el Dortmund la mitjana va ser d'una diana cada 338 minuts i amb el Rennes, de 175 minuts. Ara caldrà veure si Dembélé sap mantenir despert aquest esperit golejador que tants bons resultats li està donant i que l'han ajudat a superar Coutinho en les preferències de Valverde a l'onze inicial.

COMENTARIS