Vintage

El dia que Cruyff va convertir-se en l'holandès volador

El dia que Cruyff va convertir-se en l'holandès volador
El dia que Cruyff va convertir-se en l'holandès volador
A Cruyff se li atribuïen moltes virtuts. Un canvi de ritme imparable, un domini dolç de la pilota i una coordinació envejable, entre d'altres . Els més...

A Cruyff se li atribuïen moltes virtuts. Un canvi de ritme imparable, un domini dolç de la pilota i una coordinació envejable, entre d'altres . Els més entesos explicaven que el seu caràcter tampoc era fàcil, que era un futbolista que qüestionava allò que trobava injust. Però ningú sabia que s'atreviria qüestionar les lleis físiques. 

La jugada va produir-se en un Barça -Atlètic de Madrid. L'holandès ja feia dos mesos que havia debutat amb el Barça, i el joc de l'equip havia crescut amb la presència de Cruyff  sobre la gespa. 

Aquell dia, l’equip madrileny va estructurar-se específicament per frenar l’avenç del davanter, que al minut 44 esperava una pilota a l’àrea de l’Atlètic. Rexach va superar un rival al cantó dret de l’atac i va centrar una pilota al segon pal de la porteria de Reina. “Se’n va fora”, va pensar el porter. “No hi arriba”, va coincidir Rexach. Però s’equivocaven. Cruyff va saltar tot estirant-se i va alçar la cama ben amunt, a l’alçada del cap, per rematar a porteria. Gol. L’estadi va embogir. 1 a 0. 

El Barça va guanyar aquell partit i va refermar el seu liderat a la Lliga. L’acció va convertir-se en un dels gols més icònics del davanter i aquest 22 de desembre se’n compleixen 44 anys, com recorda el compte oficial de Twitter de Cruyff. 

El partit es va disputar dos dies després de l'atemptat d'ETA a Carrero Blanco i tots dos equips van lluir crespons negres en el seu record. Però aquell dia es recordarà pel partit que va convertir Cruyff en l'holandès volador

COMENTARIS