Gossip

El dilema De Ligt-De Jong

Complir una necessitat (defensa), fitxar un jugador amb potencial (mig del camp) o rebentar la banca?

El dilema De Ligt-De Jong
El dilema De Ligt-De Jong

Complir una necessitat (defensa), fitxar un jugador amb potencial (mig del camp) o rebentar la banca?

El serial que està protagonitzant el Barça amb els possibles fitxatges dels neerlandesos Matthijs de Ligt i Frenkie de Jong va per llarg. Tot apunta que la voluntat dels jugadors és, principalment, fitxar pel Barça, però diversos factors (el cost del fitxatge, altres equips interessats en fitxar-los o l'evolució de l'Ajax) poden fer que el final sigui un o un altre...

Per una banda, la secretaria tècnica té un gran interès en omplir una de les necessitats de la plantilla, incorporant un defensa central dretà que doni alternatives a Gerard Piqué. En aquesta via, el candidat prioritari és, doncs, De Ligt, que ompliria perfectament el buit. Però la Juventus ha fet una oferta important pel jugador (el Barça encara no s'ha mogut oficialment) i això podria alterar les previsions d'una possible incorporació.

El nom de De Jong s'inscriu més en una operació de club per incorporar un molt bon jugador amb molta projecció, més que no pas per cobrir una necessitat específica. Però el talent del migcampista és tan gran que ha cridat l'atenció dels principals equips europeus (sobretot, el Manchester City), que estan disposats a fer una gran inversió. I és per això que complir la voluntat dels jugadors i incorporar-los tots dos (com ells voldrien) suposaria una despesa molt important.

Amb tot, el periodista Oriol Domènech recorda sovint al programa El club de la mitjanit d'Esport3 i Catalunya Ràdio que l'equip que els vulgui fitxar primer ha de seduir els futbolistes. I els jugadors estan molt il·lusionats amb la possibilitat de fitxar pel Barça.

COMENTARIS