El director del futbol base del Majadahonda creu que Munir "té moltíssima ansietat"

Manu Alcaraz ha parlat a Weloba de la manca de gols de Munir aquesta temporada i de la seva etapa al Rayo Majadahonda

El director del futbol base del Majadahonda creu que Munir "té moltíssima ansietat"
El director del futbol base del Majadahonda creu que Munir "té moltíssima ansietat"

Manu Alcaraz ha parlat a Weloba de la manca de gols de Munir aquesta temporada i de la seva etapa al Rayo Majadahonda

Si entrem a les oficines del Rayo Mahadahonda veurem una samarreta del Barça emmarcada i penjada a la paret. Llueix el dorsal 17 i porta escrit el nom de Munir El Haddadi. El director esportiu del club madrileny, Manu Alcaraz, va fer-la penjar, com ho fa amb totes les que ha rebut dels jugadors que han passat per l'equip.

Munir va jugar una temporada al Rayo Majadahonda i va aixecar l'interès de grans equips d'Europa, però el guanyador va ser el Barça. Manu Alcaraz ha parlat a Weloba d'aquella temporada, de les característiques que tenia Munir com a cadet i de la manca de gols aquesta temporada, ja que ha disputat 657 minuts i no ha marcat cap gol.

El seu inici al Rayo Majadahonda

"Va arribar aquí una setmana abans que comencés la competició i ja teníem la plantilla tancada. En 3 sessions d'entrenament tampoc vam veure moltes coses, no va destacar molt, però com que era esquerrà, vam pensar que ens aniria bé, perquè teníem dos davanters dretans. Es va quedar per aquest motiu. Però, en el primer partit, que no va sortir de titular, ja va marcar, i des de llavors va marcar gairebé en totes les jornades".

Quins punts forts tenia de cadet?

"L'instint golejador, va marcar uns 32 gols aquella temporada en categoria autonòmica".

"Era molt molt prim, molt finet, però tenia molta espontaneïtat, i a la primera que podia marcava. No especulava, quan veia que tenia opció de xutar, li era igual si era des del mig del camp, o des de dins l'àrea. De seguida es perfilava en el seu costat esquerre i xutava".

Quin defecte tenia quan va arribar al Rayo Majadahona?

"El que més vam treballar amb ell va ser el coneixement de joc. Tenia un potencial tècnic individual molt bo, però necessitava aprendre a associar-se amb els seus companys. Tenia molt bona relació amb la pilota, però en un joc col·lectiu no dominava gaire bé els principis. Li vam ensenyar a jugar en equip. Va aprendre a associar-se molt bé amb Borja Acha".

El 'boom' de Munir

"Va ser una mica sorprenent que en tan poc temps, equips molt importants ja volien que signés un contracte. L'Osasuna va ser el que va demostrar més interès, però quan va sortir l'oferta del Barça la va agafar, el seu jugador preferit era Messi".

El gol al Benfica des del mig del camp

"Dues vegades l'havia fet igual. En un torneig local, a la final, anàvem 0-0, i a l'últim minut el va marcar igual. Quan vaig veure el mateix gol per la televisió a la UEFA Youth League, que el feia igual, em va fer molta gràcia".

La doble personalitat

"Tot i ser el màxim golejador, no tenia ego. Amb els seus companys era molt simpàtic, era molt bon company, sempre feia bromes. Borja Acha i ell es portaven molt bé i gràcies a què s'associaven van acabar marcant uns 60 gols".

"Però per altra banda, amb els entrenadors ni parlava. Era molt tímid i molt introvertit. Jo a vegades li deia coses i ell ni em mirava, em deia que si i ja està. No sabia ni si m'entenia o si em faria cas, o si li era igual. A més mai tenia dubtes ni mai ens preguntava res, però com que no parava de marcar gols, no li dèiem res".

Per què no ha marcat cap gol aquesta temporada?

"Ha tingut sort amb dues coses: que el Barça no pugui fitxar i la lesió de Messi. L'any passat també en va tenir, li va venir tot massa ràpid. Té un problema d'ansietat. Normalment és molt participatiu, lluita molt i fa molta feina. Ara no se'l veu tant. A més amb Luis Enrique no para de córrer per la banda, i llavors físicament no està tan fresc a dalt".

"La competència que té és brutal i té moltíssima ansietat. A més juga molt més lluny de l'àrea, aquí era més a prop. Aquí estava per sobre del nivell dels seus companys, al Barça està per sota del nivell dels seus companys. No ho està fent molt malament, però és molt jove i porta la samarreta del Barça, que pesa".

COMENTARIS