Rival

El guardià de l'Espanyol

Diego lópez s'ha convertit en una peça clau de l'equip de Quique

El guardià de l'Espanyol
El guardià de l'Espanyol

Diego lópez s'ha convertit en una peça clau de l'equip de Quique

Després de dos partits de Lliga, Quique Sánchez Flores va adonar-se que al seu equip li mancava alguna cosa. El projecte tenia tant potencial com problemes en defensa. L’Espanyol era molt fràgil. Massa. Vuit gols en dues jornades van ser suficients perquè la secretaria tècnica prengués una decisió. La porteria necessitava un canvi.

L’equip blanc-i-blau va incorporar Diego López, que havia perdut la titularitat del Milan arran de l’explosió del jove Donnarruma, nascut el mateix any (1999) que havia debutat amb el Lugo a Segona B. Roberto, arribat de l’Olimpiakòs amb l’aureola de titular, va perdre el seu estatus i López va debutar a la tercera jornada, contra la Reial Societat (1-1). 

L’arribada de l’ex porter del Madrid va canviar la cara a l’Espanyol. L’equip de Quique va perdre la por i va començar a assimilar el nou ideari de joc. L’Espanyol va guanyar solidesa defensiva i quan la perdia apareixia Diego López, salvador en molts partits, i nomenat millor jugador de la Lliga el mes de novembre. 

El gallec ha rebut 10 gols en 13 jornades i va assolir el cap de setmana passat el rècord d’imbatibilitat blanc-i-blau a la Lliga que Kameni posseïa des del curs 2008-2009. Ningú ha aconseguit marcar Diego López en 585 minuts, però el porter sap que allargar la fita contra el Barça no serà gens fàcil. “El trident és gairebé imparable”, reconeix. 

Messi li té presa la mesura. “És qui més gols m’ha fet”, recorda Lopez. L’argentí l’ha batut en 10 ocasions i aquesta nit confia en engrandir la xifra. El repte no serà fàcil. L’Espanyol arriba en ratxa i acumula nou partits sense perdre. I si alguna cosa falla, apareix Diego López, el guardià de l’Espanyol. 

COMENTARIS