Gossip

El Madrid va tenir lligat Mbappé i el jugador es va fer enrere

Ho expliquen uns documents filtrats per Football Leaks

El Madrid va tenir lligat Mbappé i el jugador es va fer enrere
El Madrid va tenir lligat Mbappé i el jugador es va fer enrere

Ho expliquen uns documents filtrats per Football Leaks

Mbappé i Falcao, al Mònaco

Aquesta setmana el setmanari Der Spiegel, en col·laboració amb Mediapart i la xarxa de Col·laboracions de Recerca Europea, han anat publicant un conjunt de documents filtrats per Football Leaks. En una d'aquestes publicacions es revelen diversos aspectes de les negociacions pel fitxatge de Kylian Mbappé, l'estiu de 2017.

En la filtració de Football Leaks s'explica com van anar les negociacions perquè el jugador acabés firmant pel PSG, tot i que el Madrid ja n'havia pactat el traspàs amb el Mònaco. I és que tot comença perquè el davanter demana un espectacular augment de sou: de cobrar els 500.000 euros que va pactar el març del 2016, Mbappé vol el mateix sou que el colombià Radamel Falcao, 8 milions. Però el club monegasc tanca un acord amb el Madrid el dia 20 de juliol segons el qual el club blanc pagarà 180 milions pel futbolista. Posterioment, aquesta xifra passa a ser de 214, perquè s'hi inclou un impost de 34 milions que el Mònaco no vol assumir, i el Madrid accepta sufragar-lo.

Tot i l'acord entre clubs, el jugador renuncia al Madrid i decideix canviar d'aires sense marxar de la lliga francesa. Una decisió que ha de superar les reticències de Dimitri Vasyliev, director general del Mònaco, que no vol enfortir un competidor nacional i per això demana que el PSG, el nou pretendent, iguali la xifra del Madrid. Una oferta que arriba l'últim dia del mercat, el 31 d'agost: 180 milions d'euros. Però el PSG no els pagarà aquell estiu.

Com és sabut, Mbappé va ser cedit un any de forma gratuïta al PSG, amb una opció de compra obligatòria de 145 milions d'euros l'any següent, més unes variables de 35 milions d'euros. Aquesta enginyeria financera, que es va atribuir a la necessitat del PSG d'intenta esquivar les regles del fair-play financer (acabava de pagar els 222 milions per Neymar), Football Leaks dona a entendre que es va ser fer per evitar el pagament d'un impost sobre la cessió de 30 milions d'euros previst en l'acord inicial. Amb el préstec gratuït (opció lligada 10 hores abans del tancament del mercat) s'evitava aquest pagament.

COMENTARIS