En profunditat

El pas endavant d'Arturo Vidal

El pas endavant d'Arturo Vidal
El pas endavant d'Arturo Vidal
L'aterrada d'Arturo Vidal al Barça no va ser senzilla. El xilè va arribar al club blaugrana després de diversos mesos sense jugar per una operació al...
Arturo Vidal

L'aterrada d'Arturo Vidal al Barça no va ser senzilla. El xilè va arribar al club blaugrana després de diversos mesos sense jugar per una operació al genoll i amb dubtes de l'entorn sobre si s'adaptaria a l'estil de joc culer. El seu caràcter obert i extravertit va facilitar la química amb els companys però va tenir problemes per entrar en els esquemes d'Ernesto Valverde.

Pes dins l'equip

El xilè només va ser titular en 3 dels primers 18 partits de la temporada i en alguna ocasió es va quedar a la banqueta durant tot el partit. Aquesta situació no va agradar a Arturo Vidal i va explotar a través de les xarxes socials després del partit al camp del Tottenham penjant la famosa cara d'enfadat a Instagram. Aquell dia va ser un punt d'inflexió en la trajectòria a Can Barça. Valverde va parlar amb ell i va saber gestionar una patata calenta dins del vestidor que podia haver causat molts problemes.

Amb la seva serenor i calma habitual, l'entrenador blaugrana va ser capaç de redreçar la situació i li va fer entendre a Vidal que tindria el seu protagonisme dins l'equip. A poc a poc,el xilè va anar guanyant confiança i el vestidor li va donar suport. El gol del 5-1 contra el Madrid, l'incansable treball en tots els partits, el sacrifici als entrenaments i l'aportació de caràcter a una plantilla tranquil·la han estat factors que han ajudat a fer un pas endavant a Arturo Vidal.

A poc a poc, el migcampista ha trobat el seu rol a l'equip i arriba al tram decisiu com una de les peces en millor estat de forma. Ha estat titular en 5 dels 6 últims partits i davant el Liverpool va ser capaç de superar Arthur en la lluita per un lloc a l'onze. Valverde valora molt el seu sacrifici, en atac i en defensa, i el considera imprescindible en partits on l'exigència física és màxima. El xilè, a més, atresora una gran experiència en partits de màxim nivell de la seva època a la Juve, el Bayern i la selecció.

Adaptació futbolística

A nivell futbolístic, Arturo Vidal ha fet un esforç per adaptar-se a la idiosincràsia blaugrana. El xilè és dels migcampistes que menys tocs fa quan té la pilota i sempre intenta buscar ràpid un company, evitant l'abús en les conduccions que alenteixen la circulació de la blaugrana. Malgrat que comet errors en passades que semblen senzilles, és l'únic futbolista que té un balanç positiu entre passades de mèrit bones i dolentes.

En l'aspecte golejador només ha anotat 2 dianes i no està assolint els registres de les últimes temporades però això és perquè Valverde li exigeix molt treball defensiu. En aquest punt, està brillant en la pressió post-pèrdua i la seva intensitat en camp rival permet als davanters gaudir d'oportunitats prop de l'àrea contrària i sense haver d'elaborar una llarga jugada. En els aspectes a corregir, Arturo Vidal hauria d'evitar les faltes que acostuma a fer prop de la frontal de l'àrea pròpia i que poden generar més d'un disgust a la defensa culer.

En qualsevol cas, el 8 blaugrana ja ha trobat un lloc a Can Barça i cada vegada s'està guanyant més adeptes en l'afició. L'acció que va fer en els instants finals del partit contra el Liverpool evitant una rematada de Mané va ser molt aplaudida pels socis culers i pels seus companys. Malgrat que podia semblar un rara avis quan va arribar, l'exhuberància d'Arturo Vidal ja ha trobat el seu lloc al Barça i seguirà deixant-se la pell fins aconseguir l'objectiu que volia quan va fitxar: guanyar la Champions League

COMENTARIS