Analytics

El problema del Barça per tancar els partits

Només en 2 dels 20 partits, el Barça ha tingut més d'un gol d'avantatge quan s'ha arribat al minut 70

El problema del Barça per tancar els partits
El problema del Barça per tancar els partits

Només en 2 dels 20 partits, el Barça ha tingut més d'un gol d'avantatge quan s'ha arribat al minut 70

Busquets PSV

Un dels problemes que està tenint el Barça aquesta temporada és dominar els partits des de l'inici i rematar-los perquè no s'hagin de complicar fins al xiulet final. El conjunt de Valverde no està tenint contundència a les dues àrees i això genera que el rival s'animi i competeixi el partit, fet que genera un desgast extra a la plantilla i que el tècnic no pugui fer més canvis pensant a gestionar els descansos.

Així, dels 20 partits que ha jugat el Barça aquesta temporada, només en 2 el conjunt blaugrana ha dominat el marcador amb més d'un gol de diferència quan el partit ha arribat al minut 70. Aquest fet només ha passat en les victòries per 8-2 contra l'Osca i 4-2 contra el Sevilla. En aquests enfrontaments, el conjunt blaugrana va poder afrontar el tram final del partit amb una certa relaxació però en la resta d'enfrontaments s'ha arribat sense sentenciar el partit.

Contra el PSV, Piqué va fer el gol al minut 71 però el conjunt holandès va acabar retallant distàncies i el Barça va acabar demanant l'hora. Això també va passar en les victòries al camp del Valladolid (0-1) i Reial Societat (1-2). En l'aspecte positiu, l'equip també ha demostrat ser capaç de remuntar enfrontaments o guanyar partits al tram final com, per exemple, a la Supercopa d'Espanya davant el Sevilla, en el partit de Copa contra la Cultural o en la victòria agònica davant el Rayo Vallecano. 

Mantenir la porteria a zero i sentenciar abans els partits ha de ser un dels objectius del Barça per reduir l'estrès i poder gestionar millor els descansos dels futbolistes titulars per arribar al final de temporada amb les cames fresques i el cor més tranquil.

COMENTARIS