El Rei de Copes

El Barça ja suma 39 finals en aquesta competició

El Rei de Copes
El Rei de Copes

El Barça ja suma 39 finals en aquesta competició

"Els culers estem molt mal acostumats." Aquesta era la reflexió que va fer Luis Enrique després de classificar el Barça per a una nova final de Copa. En l'última dècada, l'equip blaugrana està esmicolant tots els registres i el Museu del Barça aviat haurà de fer reformes per poder-hi encabir tots els trofeus.

A la Copa del Rei, el Barça ha ampliat la seva dinastia i, a banda de ser l'equip amb més trofeus (27), ara també s'ha convertit en el conjunt amb més finals empatat amb el Reial Madrid (39). Són uns registres que s'expliquen, en gran part, per l'espectacular rendiment dels últims temps, on el Barça ha arribat a la final en 6 de les 8 últimes edicions. Només es va quedar fora l'any 2010 quan va caure als vuitens contra el Sevilla i l'any 2013 quan va caure a les semifinals contra el Madrid. 

El rendiment de l'equip a les finals, a més, és espectacular. D'aquestes últimes 6 finals n'ha guanyat 3 i el 21 de maig podria aconseguir la quarta. En el còmput global, el percentatge de victòries a les finals de Copa és del 71%, guanyant 27 de les 38 finals jugades. El Madrid, en canvi, té un balanç del 48%, amb 19 títols de 39 finals jugades.

COMENTARIS