En profunditat

El València, dues cares en un curs

El València, dues cares en un curs
El València, dues cares en un curs
El rival del Barça a la Copa, el València, ha realitzat una temporada ben irregular però que acaba de manera ben ascendent. A principis d’any, l&rsquo...
Coutinho, amb el València

El rival del Barça a la Copa, el València, ha realitzat una temporada ben irregular però que acaba de manera ben ascendent. A principis d’any, l’equip de Marcelino tenia molt lluny encara la final de Copa i estava pràcticament descartat per classificar-se a la Champions. En canvi ara sembla un equip totalment revitalitzat. 

L’inici de temporada del València va ser totalment diferent al seu final. De fet, en les primeres 11 jornades de Lliga, només va guanyar un sol partit, i el futur del propi Marcelino no estava gens clar. 

El València acumulava molts empats. En va sumar 9 en les primeres 11 jorandes, i ha acabat com l’equip que més empats ha aconseguit aquesta Lliga, amb 16. 

Però l’equip va tenir un punt d’inflexió. Va ser al de gener, al final de la primera volta, després de l’enèsim empat a Mestalla. L’equip es trobava a 10 punts de la Champions i a només 4 del descens. Aleshores va aparèixer el capità, Dani Parejo. El migcampista va fer una crida a les xarxes socials amb un missatge que vist amb perspectiva, anava molt ben encaminat: “Me niego a dar por perdida una temporada en enero... Eso no va conmigo ni con el espíritu de este equipo. Hay tiempo y muchas ganas de lograr los objetivos. Aquí no se rinde nadie. Yo creo en este equipo”. 

Des d’aleshores el València va encadenar una ratxa de resultats positiva que l’han convertit en un equip més perillós. Ha estat el segon millor equip de la segona volta, i ha fet el doble de gols que a la primera. Ha passat de 17 en 19 partits, a 34.  

 El Barça s’enfronta aquest dissabte al València, un equip amb dues cares en el mateix curs. 

 

COMENTARIS