Tecnologia

El VAR de la Champions estarà als estadis

L'organisme europeu no té un espai on centralitzar-ho tot, com passa a la lliga

El VAR de la Champions estarà als estadis
El VAR de la Champions estarà als estadis

L'organisme europeu no té un espai on centralitzar-ho tot, com passa a la lliga

VAR

El president de la UEFA, Aleksander Čeferin, va anunciar a principis del mes de desembre que hi hauria VAR a partir dels vuitens de final de la Champions. Aquesta decisió, que s'ha avançat a la planificació inicial, ha fet que l'organisme no tingués implementada del tot la infrastructura necessària i que s'hagin de prendre decisions pràctiques per poder executar-lo.

Per exemple, la UEFA encara no ha establert un centre Video Operations Room (VOR) —que és el lloc on el VAR, l'AVAR i els tècnics estan ubicats per controlar el partit— on s'ubiquin tots els àrbitres de vídeo que necessita pels vuitens de final. D'aquesta manera, segons que explica Ramón Fuentes aquest divendres a l'Sport, han decidit treballar directament amb unitats mòbils.

La idea és que a l'exterior de l'estadi on es jugui el partit s'instal·larà una unitat mòbil de televisió on treballaran el VAR i els tècnics (la UEFA no contempla l'ús de l'assistent, l'AVAR, a la Champions), de manera que tant l'àrbitre principal com el de vídeo es trobaran in situ durant el partit. Això passarà fins i tot en els partits on es jugui en estadis com el del Barça o la Juventus, que tenen la infrastructura preparada per enviar el senyal de vídeo on sigui i poder treballar remotament.

A més, els àrbitres que exerciran de VAR hauran d'estar en actiu, haver assolit la internacionalitat, i tenir experiència en el VAR.

COMENTARIS