Mercat

Els 3 motius pels quals el Barça no va fitxar Jovic

El Madrid ha acabat fitxant el prometedor davanter serbi de 21 anys

Els 3 motius pels quals el Barça no va fitxar Jovic
Els 3 motius pels quals el Barça no va fitxar Jovic

El Madrid ha acabat fitxant el prometedor davanter serbi de 21 anys

Luka Jovic

Luka Jovic ha estat un dels jugadors que més ha seguit el Barça aquesta temporada i diversos vistaires del club blaugrana han presenciat els seus partits amb l'Eintracht de Frankfurt. L'interès, però, va anar a la baixa en els últims mesos i, finalment, el serbi ha acabat fitxant pel Reial Madrid en una operació xifrada en 60 milions més 5 en variables. Aquests són els motius pels quals el Barça va descartar Luka Jovic.

1 - El preu es va disparar

La intenció del Barça era incorporar Jovic com a davanter suplent de Luis Suárez i que agafés el relleu en una o dues temporades. Quan Jovic encara no havia explotat del tot, s'especulava que l'operació rondaria els 35 milions d'euros però les seves grans actuacions a l'Europa League van disparar el preu. Diversos clubs europeus van mostrar el seu interès i la subhasta va acabar pujant fins als 60 milions que demanava l'Eintracht. El Barça va considerar que era un preu inviable per un jugador amb tanta poca experiència al màxim nivell i que començaria sent suplent.

2 - No encaixava al 100% en l'aspecte tècnic

El club tenia molts informes de Jovic que en destacaven el seu olfacte de gol, caràcter i projecció de futur. Però en l'aspecte negatiu es considerava un futbolista amb poca capacitat d'associació i que no tenia capacitat per caure a les bandes, un factor que amb Messi a la plantilla és considerable imprescindible. Jovic és un davanter pur d'àrea i el Barça preferia un futbolista més mòbil.

3 - L'augment de l'interès per Griezmann

Al mes de març, la possibilitat de poder fitxar Griezmann va guanyar força i aquesta opció convencia més a la directiva i la cúpula esportiva. El francès de 28 anys està molt més contrastat, coneix la Lliga i el seu rendiment seria immediat. El preu de l'operació seria més car, 120 milions d'euros, però el club es garantiria un dels millors davanters del món i un gran impacte mediàtic.

COMENTARIS