En profunditat

Els desapareguts del Barça

Els desapareguts del Barça
Els desapareguts del Barça
Ernesto Valverde ha anat avisant durant es seves conferències de premsa: “M’agraden les plantilles curtes, d’entre 20 i 22 futbolistes...
Carles Aleñá i Denis Suárez, a l'entrenament

Ernesto Valverde ha anat avisant durant es seves conferències de premsa: “M’agraden les plantilles curtes, d’entre 20 i 22 futbolistes”. El tècnic ho justifica perquè així pot donar entrada a joves del filial i els jugadors del primer equip tenen és participació. 

El vestidor del Camp Nou té actualment 23 taquilles ocupades, pel que Valverde ha de descartar 5 jugadors cada partit. I gairebé sempre són els mateixos. Quatre jugadors encara ni han debutat en partit oficial: Cillessen, Samper, Denis i Aleñá; i Malcom i Munir només han jugat el 7% dels minuts. 

Aleñá va agafant ritme de joc amb el Barça B, però les perspectives al primer equip no són positives: no ha estat convocat en cap partit, en un cas calcat al de Sergi Samper. Tots dos són els dos últims futbolistes creats al filial que semblaven que tindrien opcions per fer el salt al primer equip, però l’entrenador de moment no els dona corda. 

Cillessen no juga per raons de calendari: la Copa del Rei encara no ha entrat en joc, i és probable que aleshores tingui minuts. El cas de Denis s’explica per la lesió que el va apartar de la pretemporada, però va rebre l’alta mèdica el 16 de setembre i només ha anat convocat en tres partits i no ha saltat a la gespa. 

Malcom i Munir sí que han jugat, però cap d’ells suma més del 7% dels minuts disputats. El brasiler sua 26 minuts i Munir, 72; però el davanter ha estat titular en una ocasió i va ser decisiu per empatar el partit contra l’Athletic. 

COMENTARIS