En profunditat

Els oblidats de Valverde

Els oblidats de Valverde
Els oblidats de Valverde
La Supercopa de Catalunya d'aquest dimecres contra el Girona serà una bona oportunitat per poder veure els futbolistes amb menys minuts de la...
Murillo

La Supercopa de Catalunya d'aquest dimecres contra el Girona serà una bona oportunitat per poder veure els futbolistes amb menys minuts de la plantilla. Fins ara, Ernesto Valverde ha confiat en un bloc de 14 jugadors que s'han repartit la majoria de partits i que han disputat un mínim de 1.600 minuts aquesta temporada. La resta de la plantilla, 9 jugadors més, no arriben ni al miler de minuts i han tingut una participació escassa, sense comptar al porter Cillessen, que podria reaparèixer a Sabadell.

Els lesionats

En alguns casos, la baixa participació ha estat per culpa de les lesions com és el cas de Vermaelen, Rafinha o Umtiti, que últimament ja està entrant a les convocatòries i ha de ser una peça clau en els esquemes de Valverde. El brasiler es perdrà el que resta de temporada i el belga ha participat en puntuals ocasions.

Els fitxatges 'oblidats'

El Barça va pagar 40 milions d'euros per Malcom a l'estiu i el brasiler va arribar amb el rol de donar descansos a les posicions ofensives. Però el jugador ha tingut un paper testimonial i malgrat haver marcat gols importants com els del dia de l'Inter o el Madrid, ara fa un mes que no ha disputat ni un minut. Només ha disputat 6 partits com a titular (5 a la Copa) i sembla evident que no entra en els plans d'Ernesto Valverde. Als 22 anys d'edat i veient que no juga, és probable que abandoni el club al final de temporada.

Les tres incorporacions del mercat d'hivern, Murillo, Boateng i Todibo, encara han tingut un paper més intranscendent. El central colombià només ha disputat 180 minuts de l'eliminatòria contra el Llevant de Copa i el davanter ghanès 63 minuts a la Copa contra el Sevilla i 60 a la Lliga davant el Valladolid. En aquests 2 casos van arribar per cobrir les baixes i possibles lesions però la seva incidència ha estat residual.

Una situació diferent és la de Todibo, que va arribar del Toulouse en l'últim dia del mercat de fitxatge per evitar la situació de marginació que vivia al club francès i per començar a adaptar-se al club blaugrana en un fitxatge que té una projecció a més llarg termini.

Els joves

D'ençà que va arribar l'estiu del 2017 al Barça, Valverde s'ha mostrat una mica reticent a apostar pels joves i això s'ha pogut comprovar en el cas de Miranda. El club va decidir no fitxar un substitut per Digne i apostar per un jove de La Masia. En un principi semblava que Miranda tindria oportunitats però només ha jugat 3 partits a la Copa i 1 a la Champions. Després d'una mala actuació davant el Llevant, on va ser substituït al descans, ha desaparegut de les convocatòries i ho tindrà complicat per jugar més.

Riqui Puig, amb fitxa del planter,  ha estat un altre jugador que ha tingut escassa incidència malgrat que es podia pensar que tindria un rol més destacat. Per la seva banda, Sergi Samper també ha estat afectat per les lesions i per la manca d'activitat. Només ha disputat 33 minuts de Copa contra la Cultural i ha decidit marxar per provar l'aventura del Japó.

Un altre cas diferent és el d'Aleñá. El migcampista no va poder participar en l'inici de temporada però la lesió de Rafinha i la marxa de Denis li ha obert les portes per tenir minuts. Fins ara n'ha disputat 722 i s'espera que el seu paper vagi in crescendo, ja que ha realitzat algunes bones actuacions al primer equip en partits importants.

COMENTARIS