Notícies

Els predecessors del dorsal 14 al Barça

Els predecessors del dorsal 14 al Barça
Els predecessors del dorsal 14 al Barça
El dorsal 14 en el món del futbol sempre ha anat associat a Johan Cruyff. Aquest va ser el número que va lluir i popularitzar a l'Ajax i amb la selecció...
Henry 14

El dorsal 14 en el món del futbol sempre ha anat associat a Johan Cruyff. Aquest va ser el número que va lluir i popularitzar a l'Ajax i amb la selecció holandesa en el mític Mundial del 1974. A Can Barça, però, gairebé no el va poder utilitzar mai perquè la normativa espanyola marcava que els jugadors titulars havien de tenir un dorsal de l'1 a l'11 i la resta eren pels futbolistes suplents.

Als anys 90, ja es va canviar la norma i es va instaurar que els equips havien d'inscriure els jugadors amb el dorsal que escollissin abans de començar el campionat. El primer en triar el número 14 com a propietari fix va ser, curiosament, Jordi Cruyff. El fill del tècnic holandès va voler tenir un detall amb el seu pare i va escollir aquests supertsticiós número en la temporada 1995/96.

Ara, Philipe Coutinho heredarà aquest dorsal 14 amb tanta mística a Can Barça i que l'han dut alguns dels millors jugadors dels últims anys. De fet, el brasiler prendrà el relleu d'aquest dorsal a tota una institució com Javier Mascherano. El central marxarà a la Xina durant aquest mes de gener i deixarà lliure aquest número que ha utilitzat des de la temporada 2010/11 quan va aterrar a Can Barça també procedent del Liverpool.

Anteriorment, el 14 l'havia utilitzat Henry (2007/10), un altre futbolista que havia popularitzat aquest dorsal de la seva època a l'Arsenal. Santi Ezquerro també va fer servir aquest número en el seu pas discret (2005/06), Gerard López, actual tècnic del Barça B, el va dur durant 5 temporades (2000/05) i Emmanuel Amunike en va ser el propietari durant 3 campanyes a finals del segle XX (1997/00). Ara és el torn de Philippe Coutinho.

COMENTARIS