En profunditat

Els problemes defensius, la llosa del Barça a la Lliga

Des de la temporada 74/75 que l'equip no encaixava 18 gols en les 12 primeres jornades

Els problemes defensius, la llosa del Barça a la Lliga
Els problemes defensius, la llosa del Barça a la Lliga

Des de la temporada 74/75 que l'equip no encaixava 18 gols en les 12 primeres jornades

Barça Betis

La fragilitat defensiva s'està convertint en el gran problema del Barça aquesta temporada. Els rivals arriben amb molta facilitat a la porteria de Ter Stegen i l'equip està tenint molts problemes per mantenir la porteria a zero. Després de 12 jornades de competició, l'equip ha sumat 24 punts pels 34 d de la campanya anterior i els números a darrere comencen a ser preocupants.

L'equip ha encaixat 18 gols en 12 partits, xifra que representa una mitjana d'1,5 gols en contra per partit. L'any passat, l'equip de Valverde només n'havia rebut 4 (mitjana de 0,33 gols en contra). De fet, per trobar una temporada amb aquests números defensius tant negatius ens hem de remuntar 44 anys enrere, quan el Barça de Rinus Michels també va rebre 18 gols en 12 jornades a la Lliga 74/75.

Els problemes defensius han estat constants i el Barça ja suma 10 jornades consecutives encaixant com a mínim un gol. Només va ser capaç de mantenir la porteria a zero en les 2 primeres jornades davant Alabès i Valladolid. En canvi, a la temporada passada l'equip va ser capaç de no encaixar cap gol en 8 de les primeres 12 jornades.

Un dels handicaps que s'està trobant el conjunt blaugrana és que el rival marca primer i això complica el partit. En 6 de 12 jornades, el rival ha estat l'autor del primer gol (Osca, Reial Societat, Athletic, València, Rayo i Betis) i en 2 més, el rival ha remuntat el gol inicial del Barça (Girona i Leganés). En aquests partits on l'equip ha anat per darrere el marcador, el balanç final ha estat de 3 victòries, 3 empats i 2 derrotes.

La part positiva és que, malgrat totes aquestes dificultats, el Barça continua líder a la lliga. Això sí, la distància amb els rivals és molt inferior a la temporada passada. Si aquesta campanya només hi ha 4 punts de diferència entre el 1r i el 6è, l'any passat aquesta distància era de 13 punts.

COMENTARIS