Mundial

Espanya vol organitzar el Mundial del 2030

Segons ha revelat la Cadena SER

Espanya vol organitzar el Mundial del 2030
Espanya vol organitzar el Mundial del 2030

Segons ha revelat la Cadena SER

infantino pedro sánchez luis rubiales

Aquest dimecres s'han reunit a Madrid el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el president de la FIFA, Gianni Infantino, i el president de la RFEF, Luis Rubiales. El contingut de la trobada no s'ha fet públic però la SER ha revelat que el tema estrella que s'ha posat sobre la taula és que el Mundial del 2030 es disputi a Espanya.

L'única vegada que es va disputar la màxima competició internacional a nivell de seleccions en territori espanyol va ser el 1982 i ara es podria repetir aquest cas. La proposta tindria 2 opcions: una candidatura única perquè només es jugui a Espanya o una de conjunta amb Portugal i Marroc. Aquesta última possibilitat és la que ha guanyat en l'adjudicació del Mundial del 2026 amb Estats, Canadà i Mèxic.

Totes les candidatures que vulguin presentar-se per organitzar el Mundial del 2030 han de superar nombroses proves i seguiments per complir amb totes les exigències. Encara resten més de 4 anys perquè es faci oficial l'adjudicació però ja hi ha candidatures que hi treballen com una conjunta d'Uruguai, Argentina i Paraguai o una individual de Marroc. Com que el Mundial del 2020 es disputa a Qatar i el del 2026 en 3 països americans, no s'hi podran presentar països de la Confederació Asiàtica ni tampoc de la CONCACAF (Amèrica del Nord, Amèrica Central i el Carib).

 

COMENTARIS