Notícies

Football Leaks publica el contracte de Neymar amb el Barça

8,5 milions per signar amb el Barça i un sou garantit de 45,9 milions d'euros

Football Leaks publica el contracte de Neymar amb el Barça
Football Leaks publica el contracte de Neymar amb el Barça

8,5 milions per signar amb el Barça i un sou garantit de 45,9 milions d'euros

Sandro Rosell & Neymar
Sandro Rosell & Neymar

| ©Getty Images #169860377

La pàgina web Football Leaks ha publicat avui un dels contractes més ben guardats del futbol actual: el que van firmar el FC Barcelona i Neymar el 3 de juny del 2013. És un document de 13 pàgines, redactat en castellà, i signat per Sandro Rosell Feliu i Josep Maria Bartomeu Floreta (en nom del club), Neymar da Silva Santos Junior (el jugador) i Neymar da Silva Santos (com a agent).

El contracte té 17 clàusules, que recullen les obligacions i les compensacions del jugador. Per exemple, Neymar va rebre 8,5 milions d'euros com a prima per fitxar pel Barça [punt 4.1.1]. Pel que fa a sou, Neymar rep un fix de 5 milions d'euros bruts cada temporada, que s'inflen considerablement gràcies a una sèrie de bonus. De fet, el contracte li garanteix 45,9 milions d'euros en els 5 anys de contracte firmats [punt 4.1.2]. Si, un cop arribats al 2018, no els ha cobrat, el Barça es compromet a abonar-li la diferència.

Els bonus que jugador i club pacten contemplen el pagament de:

  • 100.000 euros a Neymar, cada temporada, per acudir a les convocatòries del Barça, independentment de si juga o no. [4.1.2]
  • En el cas que Neymar jugui un mínim de 45 minuts del 60% dels partits en què no està de baixa, el Barça li abonarà 1.062.500 euros. [4.1.3]
  • Mentre compleixi aquest mínim de partits, també rebrà: 637.500 euros cada vegada que el Barça es classifiqui sense haver de jugar la prèvia per a la Champions League [4.1.4.i] i 425.000 quan arribi a 8s de la Champions [4.1.4.ii].
  • Com a primes per títol [4.1.4.iii]: el Barça es compromet a pagar-li: 637.500 euros per la lliga, 850.000 euros per la Champions, 850.000 euros pel doblet lliga-copa, 1.062.000 euros pel doblet Champions-copa, 1.700.000 pel triplet lliga-copa-Champions. En una addenda, s'especifica que els premis pel doblet lliga-copa, lliiga-Champions i el triplet són excloents i no acumulatius. I si no juga el 60% d'aquests partits, rebrà el 50% de les primes.
  • El club també es compromet a abonar-li 425.000 euros si Neymar guanya la Pilota d'Or ("o qualsevol altre premi que el substitueixi i que l'acrediti com a millor jugador del món").

A banda dels imports de les primers i dels compromissos que signa el jugador amb el club, el FC Barcelona li demana "màxims esforços per integrar-se en la societat catalana, respectant i assumint els valors culturals de la mateixa, comprometent-se especialment en l'aprenentatge de la llengua catalana, vehicle fonamental per a l'esmentada integració". És per això que "el club posarà els mitjans necessaris per afavorir aquesta integració, formant al jugador en el coneixement del català".

Finalment, i com és habitual en els contractes dels futbolistes professionals, Neymar renuncia a conduir motos, motos aquàtiques o parapents així com a realitzar activitats de risc com l'esquí o l'escalada.

Aquí podeu veure el contracte, íntegre:

Llegeix document
COMENTARIS