Notícies

Guardiola: "El Barça ha de jugar un paper important en el procés"

Guardiola: "El Barça ha de jugar un paper important en el procés"
Guardiola: "El Barça ha de jugar un paper important en el procés"
Pep Guardiola va realitzar aquest dimecres una conferència a la Universitat de Liverpool on ha parlat sobre la situació política que viu Catalunya actualment...

Pep Guardiola va realitzar aquest dimecres una conferència a la Universitat de Liverpool on ha parlat sobre la situació política que viu Catalunya actualment. L'entrenador del Manchester City va defensar els seus arguments i també va parlar sobre la posició del Barça envers el procès.

El procès català

"Per descomptat que el Barça ha de jugar un paper important. És impossible entendre el club sense saber el que va succeir en el passat a Catalunya." 

"També entenc que a vegades, com a directiva i com a president, has de gestionar la situació, els poders... no és fàcil. Però no es pot negar que el Barça és molt important en la identificació de la nostra llengua i cultura."

Esportistes a la política?

"Per què les figures públiques del món de l'esport no ens podem implicar en això? Fa anys, a València, Guus Hiddink, un dels grans entrenadors de la història, va parar un partit perquè va veure banderes nazis. Va dir que si no es retiraven aquestes banderes amb esvàstiques, ells no jugarien. Sí, va utilitzar el seu poder, però aquest tipus de coses estan molt bé."

On jugaria el Barça en cas d'independència?

"Crec que seria el menor dels problemes. Ja es trobaria una solució."

La seva posició política

"El que passa ara a Catalunya és una cosa que no és fàcil. el president del país està a l'exili. la segona persona més important del Parlament, Carme Forcadell, a la presó. 10 persones a l'exili i gent a la presó. Això ja no és sobre tenir una Catalunya independent o no. És simplement sobre deixar-los votar. Si fem una comparació sobre el que va passar al Regne Unit, és molt similar. Imagineu a Cameron i Alex Salmond en aquest context."

La selecció espanyola

"L'esport només pot ajudar. Quan Espanya juga, vull que guanyin. Perquè hi tinc molts amics. La meva connexió amb Espanya és més gran que la que tinc aquí a Anglaterra, per exemple, o a Qatar. Per descomptat prefereixo que guanyin."

COMENTARIS