Analytics

INFORME. Luis Súarez: l'hora de desenfundar la pistola

INFORME. Luis Súarez: l'hora de desenfundar la pistola
INFORME. Luis Súarez: l'hora de desenfundar la pistola
Un dels problemes que està tenint el Barça aquesta temporada és que li costa molt obrir la llauna i en la majoria de partits s'ha vist per darrere al...
Suárez números golejadors

Un dels problemes que està tenint el Barça aquesta temporada és que li costa molt obrir la llauna i en la majoria de partits s'ha vist per darrere al marcador. En anys anteriors, l'equip acostumava a dominar des d'un principi i això provocava dubtes al rival que s'aprofitaven per ampliar les diferències. Els partits eren més tranquils i el desgast era menor.

Conjuntament amb Leo Messi, el gran referent golejador del Barça dels últims temps ha estat l'uruguaià Luis Suárez. En la seva cinquena temporada a Can Barça ja ha arribat a la xifra de 155 gols i és el 6è màxim golejador de la història del club només per darrere de Messi (562), César (232), Kubala (194), Samitier (184) i Escolà (158). No hi ha dubte que el davanter assolirà el TOP 5 d'aquesta classificació històrica i això que els altres futbolistes sumen més de 10 temporades al club blaugrana i molts més partits.

Però Luis Suárez necessita recuperar la seva millor versió perquè els números d'aquesta campanya són els més baixos d'ençà que vesteix la samarreta blaugrana. El davanter només ha marcat 3 gols en 11 partits i la seva mitjana golejadora ha baixat a 0,27 gols per partit. Un registre molt lluny de la seva mitjana en les 4 anteriors 4 temporades (0,76 gols per partit) o de l'excelsa temporada 15/16 on va marcar més d'un gol per partit (1,11 gols per partit).

Amb 31 anys d'edat és clar que Suárez ha perdut velocitat i potència física però continua sent un jugador que domina l'art de la rematada com ningú i el seus moviments als espais generen molt futbol. Valverde ha reconegut que la manca de gol no és un maldecap perquè l'uruguaià també aporta molt en altres aspectes del joc com la pressió o la tensió competitiva però és evident que l'equip està notant a faltar les seves dianes per desencallar partits.

Curiosament, el 9 blaugrana ha realitzat més assistències (4) que gols (3) aquesta campanya però si observem la mitjana d'assistències per partit de les altres temporades, es pot comprovar que en les 2 primeres va signar millor mitjana i que està calcant els números de les temporades anteriors. Per tant, l'aspecte clau que ha de despertar Suárez en els pròxims partits és el golejador. Una vegada superats els problemes físics al genoll, és l'hora que el pistoler torni a desenfundar la pistola. El Barça el necessita.

COMENTARIS