Jugadors

Iniesta: "Crec que acabaré com a entrenador"

"El 4-0 de Liverpool va ser una garrotada tremenda"

Iniesta: "Crec que acabaré com a entrenador"
Iniesta: "Crec que acabaré com a entrenador"

"El 4-0 de Liverpool va ser una garrotada tremenda"

iniesta diari ara

| Ara

Andrés Iniesta ha parlat sobre el seu futur quan pengi les botes després de l'aventura al Vissel Kobe japonès. El manxec encara té 3 anys més de contracte però en una entrevista a l'ARA ha parlat sobre la possibilitat d'entrenar i altres temes relacionats amb el Barça i el futbol.

Futur com a entrenador?

"Potser m’equivoco, però crec que acabaré com a entrenador. M’encanta el futbol i m’encanta saber, veure, visualitzar. Segurament acabaré anant al costat més competitiu. No sé com ni on, però acabaré a l’elit." 

La marxa del Barça

"Una part de mi de vegades pensa que tant de bo encara fos allà i estigués competint. Però hi ha una altra part, que és la part per la qual marxo, que és perquè no tinc res més per poder sobreviure allà. Ja no podia amb l’exigència de ser jugador del Barça, del dia a dia, de competir a aquest nivell, de tot el que comporta externament. Era el capità. Se'm van acabar les piles. No podia donar el que el club necessitava. Ara gaudeixo perquè he fet és el que era correcte."

La desfeta de Liverpool

"Fa mal. Com a club, com a aficionat, com a company. Va ser una garrotada tremenda. L’any anterior havíem viscut una situació molt difícil a Roma i aquest any, doncs pitjor. Ets a les portes d’una final, amb el resultat a favor… és molt difícil."

L'estil Barça

"Si és fàcil adaptar-se al Barça? Depèn del jugador. Si és un jugador més individual o si és més d’equip. Crec que és més difícil que un jugador de fora jugui al Barça, que no pas que un del Barça jugui en un altre equip. Pel que entenem de la puresa de l’estil, del sistema 4-3-3, del que és un interior i un pivot i un extrem...

"El millor aprenentatge que pot tenir un nou jugador del Barça qui vingui de fora és veure els entrenaments. Veure com es movia Xavi, com es movia Puyol, com es movia l’altre… És el millor exemple. Quan jo hi era, veure entrenar-se aquesta gent era un espectacle i t’amares d’això."

L'evolució del Barça de Guardiola fins ara

"El més important és que sempre es mantingui una manera de jugar, que és el que ha caracteritzat el Barça. Hi ha un sistema i, a partir d’aquí, has de fer una bona feina, intentar que hi hagi els jugadors adequats i seguir. En aquella època va coincidir tot el que havia de coincidir, els jugadors, l’entrenador... Va passar així i va ser tan espectacular, que, més enllà de guanyar, era com es feia i el que transmetia l’equip. Cap època és igual. Després va venir l’època de Luis Enrique i vam guanyar un triplet i vam aconseguir títols. No vol dir que fos pitjor a l'etapa anterior. Tot evoluciona. Potser el que vam fer el 2008, el 2010 o el 2012, ara mateix en aquest futbol, no funcionaria tan bé."

L'adaptació al futbol japonès

"La veritat és que m’ha sorprès per a bé el futbol d’aquí. El que jo volia, que era mantenir aquesta competició, aquí ho tinc."

"Al principi em donaven la pilota i ningú es movia. I és tot el contrari, necessites moviment perquè el teu futbol flueixi."

COMENTARIS