Masia

Joan Vilà: "Hi havia discrepàncies amb Pep Segura"

Joan Vilà: "Hi havia discrepàncies amb Pep Segura"
Joan Vilà: "Hi havia discrepàncies amb Pep Segura"
Joan Vilà, exdirector de Metodologia del FC Barcelona, ha analitzat al programa 'Tribuna Marca’ els motius de la seva sortida del club i les seves...

Joan Vilà, exdirector de Metodologia del FC Barcelona, ha analitzat al programa 'Tribuna Marca’ els motius de la seva sortida del club i les seves discrepàncies amb Pep Segura. 

Pep Segura 

"És cert que hi van haver discrepàncies amb gent que pren decisions. Hi ha una discrepància amb persones que tenen diferents idees que jo, com Pep Segura, i que tenen tot el seu dret. Ell té els seus coneixements i jo pensava diferent i el missatge als entrenadors tenia dues vies. A mi sempre el que m'ha agradat és tenir una relació directa amb els jugadors i els entrenadors”. 

“Quan Zubi em va trucar, li vaig fer un plantejament sobre el que pensava sobre l'àrea de Metodologia, perquè crec que teníem la responsabilitat de donar continuïtat a un model que ha estat la llum del món. Per a mi era molt important, així com tot el que comporta del que es diu l'ADN Barça , que no hi ha massa gent que conegui a fons, i que contempla tots els valors de veritat que han fet multiplicar la qüestió futbolística i tot el que ha passat en els últims anys. És una filosofia, un model, una idea. Que ningú dubti que aquest és l'element diferenciador del club".

La Masia

"Els nostres mestres són el joc i el jugador. Amb Paco Seirul·lo va ser tot un màster perquè compartim molts conceptes i idees. Ho hem viscut tot des de dins durant més de 40 anys. Tot això ens permet conèixer-lo a fons i és fonamental que es transmeti als entrenadors i els jugadors".

Estil Barça

"Rinus Michels al primer equip i Laureano Ruiz al futbol base ens van portar una nova idea, el que va inspirar al que més tard vam fer nosaltres. La segona etapa la va marcar indiscutiblement l'arribada de Johan Cruyff, que va ser un abans i un després com a entrenador. L'altra etapa va ser amb Pep Guardiola, l'alumne avantatjat, que va coincidir en una etapa de futbolistes gairebé irrepetible. Vam fregar el 10 en aquell moment”.

Barça B

"Quan el jugador jove veu que se li van obrint portes des de dalt, creix i té l'estímul que pot arribar. El fet que alguns jugadors hagin marxat és per això; perquè aquestes portes no s'obrien. Però el gran problema és que se n’han anat els millors”. 

“Jo estava convençut que Eric Garcia seria el segon Puyol, però sentirem a parlar de molts dels que se n’han anat".

COMENTARIS