En profunditat

Keita Baldé, el noi d'Arbúcies que no es va adaptar a Can Barça

Keita Baldé, el noi d'Arbúcies que no es va adaptar a Can Barça
Keita Baldé, el noi d'Arbúcies que no es va adaptar a Can Barça
"Al Barça vaig aprendre molt sobre el futbol però també de la vida..." Keita Baldé ha fet aquestes confessions en la roda de premsa prèvia del...
keita balde barça

"Al Barça vaig aprendre molt sobre el futbol però també de la vida..." Keita Baldé ha fet aquestes confessions en la roda de premsa prèvia del Inter - Barça d'aquest dimarts on li han preguntat pel seu pas per La Masia. 

Va néixer el 1995 a Arbúcies de pares senegalesos que havien emigrat a Catalunya per trobar feina. Es va criar a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera i va començar a jugar a futbol al Club de Futbol Palautordera. Allà s’hi va fixar la Damm que el va incorporar pels alevins però va durar poc, ja que el Barça el va fitxar quan tenia 9 anys per incorporar-lo a La Masia. Al futbol base va començar a destacar per la seva velocitat i tècnica amb la pilota fins al punt que va ser un dels jugadors escollits per participar en unes gravacions amb Samuel Eto'o i altres futbolistes del planter.

Va marcar 200 gols al planter del Barça però els entrenadors estaven preocupats pel seu caràcter rebel i una mica conflictiu. No era el típic bon nen de La Masia i es van produir diversos episodis fins al que va fer vessar el got de la paciència dels responsables del futbol base. L'any 2010, en un torneig de categories inferiors al Qatar, Keita Baldé li va gastar una broma de mal gust a un company posant-li tot de glaçons de gel al seu llit, fet que va despertar un gran enrenou i el Barça va decidir castigar-lo.

El càstig va consistir en una cessió al Cornellà la temporada següent, on va marcar 47 gols en una temporada i es va allunyar una mica de tot el luxe i la bombolla que el protegia La Masia. Finalitzada la temporada, ni club ni jugador van decidir seguir el camí junts i malgrat el potencial que tenia, el Barça el va vendre a la Lazio per uns 300.000 euros.

A Itàlia, Keita Baldé va protagonitzar alguns incidents polèmics fora dels terrenys de joc però, a poc a poc, va acabar madurant i es va fer un nom com a futbolista en un club de l'exigència de la Lazio. La temporada 16/17 va marcar 16 gols a la Serie A i el Mònaco va decidir-lo fitxar per 30 milions d'euros després de la marxa de Mbappé al PSG. A la lliga francesa, la projecció de Keita es va estancar i a l'estiu va decidir tornar a Itàlia en una cessió de 2 temporades a l'Inter. Després d'haver après molta filosofia de vida, Keita es pot tornar a enfrontar contra el Barça aquest dimarts a San Siro.

COMENTARIS