En profunditat

L’A-18 no troba el camí

L’A-18 no troba el camí
L’A-18 no troba el camí
La tornada de Jordi Alba a la titularitat era una de les grans esperances del Barça per superar el Valladolid al Camp Nou. El lateral, sense relleu a la seva...

La tornada de Jordi Alba a la titularitat era una de les grans esperances del Barça per superar el Valladolid al Camp Nou. El lateral, sense relleu a la seva posició, s’havia perdut el partit contra l’Athletic per sanció i l’equip el va enyorar. 

Però el seu retorn no va suposar un creixement de l’atac del Barça. L’associació del català amb Messi, tan celebrada durant la temporada, va tenir poc impacte en el joc del conjunt d‘Ernesto Valverde. 

A la primera part, els dos futbolistes es van associar en 4 ocasions, i Messi només li va poder fer arribar una pilota en condicions en una jugada. A la segona part, el panorama va variar mínimament: Messi va passar al lateral 4 pilotes, mentre que Alba li’n va oferir 5. 

L'embús de l'A-18 el va explicar Sergio González després del partit: "Amb tres centrals, volíem que els seus extrems i laterals es trobessin amb una ajuda quan encaressin el nostre lateral". La superpoblació a l'entorn de l'àrea de Masip va dificultar el trànsit de Jordi Alba, segon màxim assistent (13) de l'equip després de Messi (15) 

La importància de l’A-18 s’explica amb la connexió habitual de tots dos futbolistes durant el curs: de les 13 assistències que suma el català, Messi n’ha rebut 8. Contra el Valladolid, en canvi, l’argentí només va tenir una rematada favorable després d’una passada d’Alba. L’A-18 va tornar contra el Valladolid, però Jordi Alba es va trobar un embús. 

Relació Messi-Alba / Alba-Messi

1a part

Messi-Alba: 1

Alba-Messi: 3

2a part

Messi-Alba: 4

Alba-Messi: 5 (al minut 3 centrada de Messi i rematada entre els tres pals de Messi).

 

COMENTARIS