Notícies

La frase de Simeone que li va encantar a Guardiola

El tècnic català ha explicat moltes curiositats en una entrevista amb Valdano

La frase de Simeone que li va encantar a Guardiola
La frase de Simeone que li va encantar a Guardiola

El tècnic català ha explicat moltes curiositats en una entrevista amb Valdano

Simeone Guardiola

Pep Guardiola ha concedit una extensa entrevista a Jorge Valdano on ha repassat molts temes de la seva carrera com el pas pel Barça, el record de Cruyff, l'arribada al Manchester City o els plans de futur. Una de les curiositats que més ha cridat l'atenció és una trobada que va tenir amb Simeone abans que l'argentí entrenés l'Atlètic de Madrid.

La conversa amb Simeone

"Jo estava al Barça i ell per l'Argentina, encara no havia començat a l'Atlètic. Va venir uns dies a veure com entrenàvem i vam parlar moltíssim. Al final em va dir: 'A mi aquest futbol no m'agrada, no el sento'. I va ser genial, d'això es tracta!"

Messi i Busquets

"Messi, als tres dies d'entrenar amb Sergio Busquets, em va dir: 'Aquest m'agrada. És un migcentre i ajuda a tots els del voltant.' Li vaig dir que quan hi hagués problemes, ell sempre defensaria l'equip perquè era semblant al seu pare. És el tipus de migcentre que Messi fa jugar."

La premsa espanyola

"A Anglaterra i Alemanya són molt crítics però no van amb maldat. La crueltat i maldat que hi ha a Espanya no hi és a cap altre lloc..."

Cruyff

"Cruyff ens va canviar. Veia el Madrid i ens deia que nosaltres érem millors. Ens va aportar una autoestima que ens va aixecar, ens va donar fe. Per exemple, amb les lligues de Tenerife. Ens deia que el Madrid perdria a Tenerife. Tot era estratègia..."

"No s'entén la meva vida professional sense Johan Cruyff. Em vaig enamorar de la seva forma de jugar. No em va convèncer, m'hi va portar."

"Sempre he pensat que moltes de les seves teories ell no se les creia. Però et convencia. No tenia mètode de preparació, de com entrenar. Però el mètode de com s'havia de jugar el tenia claríssim."

Futur

"Entrenaré una selecció, si em donen l'oportunitat. Segur. M'agradaria i estic decidit a fer-ho. Cal provar-ho i sempre tens aquest punt de curiositat."

"Quan vaig començar a entrenar, el que volia era entrenar el futbol base del Barça, el cadet o l'infantil. Sempre he pensat a posar-me davant de 18 nens. Jo acabaré on vaig començar. Els meus últims passos seran al planter del Barça. Per començar és el millor. No hi ha focus, no hi ha premsa, tens partits i setmanes llargues, temps per analitzar què has fet bé i malament..."

COMENTARIS