La història de les explosives declaracions d'Eto'o a Vilafranca

Aquell dia es va fer públic el mal ambient al vestidor del Barça

La història de les explosives declaracions d'Eto'o a Vilafranca
La història de les explosives declaracions d'Eto'o a Vilafranca

Aquell dia es va fer públic el mal ambient al vestidor del Barça

Aquest dimecres Javi Miguel ha explicat al Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio la història de les explosives declaracions que va fer Samuel Eto'o (a qui Miguel considera "amic íntim") en un acte a Vilafranca del Penedès el febrer del 2007.

Tot comença el dia 27 de setembre del 2006, quan Eto'o es lesiona el menisc extern del genoll dret en un partit de champions contra el Werder Bremen. El diagnòstic inicial pronostica 5 mesos de baixa, que el jugador retalla a 4. Miguel diu que, com que els resultats del Barça estan sent positius, el davanter camerunès força la tornada per no perdre protagonisme en un vestidor "ple de galls".

Després de reaparéixer al Sadar, en un empat a 0 contra l'Osasuna, Etoo és suplent en un partit a casa contra el Racing de Santander. Quan falten 15 minuts pel final del partit, Frank Rijkaard (aleshores entrenador del Barça) decideix fer-lo escalfar. Eto'o, internament, pensa que fer-lo sortir a escalfar quan queden 15 minuts el perjudica, perquè creu que en necessita 20. 8 minuts abans que acabi el partit, Eusebio el crida per fer el canvi i ell s'hi nega. Aquell dia Rijkaard, que normalment evita les polèmiques, diu públicament que Eto'o és qui no ha volgut jugar. I Ronaldinho (de qui Eto'o creu que li està fent el llit) diu en declaracions a la zona mixta que "tothom ha de pensar què fa pel bé del grup".

El dilluns següent, el capità de l'equip Carles Puyol demana explicacions a Samuel Eto'o, que diu que se sent traït. El camerunès argumenta que ell sempre entrena amb l'equip, mentre que Ronaldinho hi ha molts dies que ni es presenta, de manera que el brasiler no és ningú per donar-li lliçons. Entre Puyol i Xavi, explica Miguel, parlen amb el davanter i aconsegueixen calmar-lo.

Aquesta conversa desencadena una sèrie de xerrades destinades a pacificar l'ambient: Puyol explica la situació a Joan Laporta, aleshores president. Laporta, per la seva banda, conversa amb Eto'o i sopa amb Rijkaard per intentar rebaixar la tensió. Una d'aquestes converses és la que mantenen Javi Miguel i Samuel Eto'o. El davanter li diu al periodista que tot està solucionat i li assegura que no parlarà de l'afer en un acte organitzat a Vilafranca. Després d'aquesta conversa, el diari Sport (on treballa Miguel) fa una portada on proclama que "No hay caso Eto'o". Una roda de premsa del president Laporta reforça aquesta idea.

Un cop a Vilafranca, l'acte es desenvolupa amb normalitat però a l'hora de marxar, Eto'o comença a criticar tothom i acaba fent unes explosives declaracions on acusa, sense citar-lo, Ronaldinho: "Qui va dir el que va dir és qui ha de parlar amb vostès". El camerunès (una compra de Laporta) també fica cullerrada en l'enfrontament intern que manté entre Ronaldinho (un fitxatge avalat per Sandro Rosell): "Al Barcelona hi ha dos bàndols, dos grups, un és el del president i els altres són els que estan preocupats" i critica Rosell dient "que tingui els ous de dir-m'ho a la cara, quan va ser el meu cap ni tan sols em saludava i ara va per darrere donant pals, això és de mala persona".

Després d'aquest incendi, Miguel truca Eto'o i li demana explicacions. El jugador al·lega que ho ha pactat tot amb els capitans, cosa que no és certa. L'endemà es troben Puyol i Eto'o a quarts de nou del matí i el capità esbronca el davanter. Un cop acaba la conversa, Puyol xerra amb Rijkaard i li diu que Eto'o reconeix que es va passar opinant de l'entrenador i demana a Ronaldinho que faci el pas per pacificar l'ambient que Eto'o no voldrà fer.

Després d'una reunió dels capitans amb els 2 jugadors i l'entrenador, el vestidor pacta escenificar un gest per fer pública la millora de les relacions. Amb la intervenció de Motta, Eto'o i Ronaldinho es fonen en una abraçada:

Podeu sentir el relat de Javi Miguel en aquest àudio:

COMENTARIS