Analytics

La llosa del Barça de remar contra corrent

8 dels 12 gols en contra d'aquesta temporada han arribat als primers quarts d'hora de cada part

La llosa del Barça de remar contra corrent
La llosa del Barça de remar contra corrent

8 dels 12 gols en contra d'aquesta temporada han arribat als primers quarts d'hora de cada part

Gràfica Minuts gols encaixats

El principal problema que està tenint el Barça aquesta temporada és el fet d'encaixar gols del rival al principi de partit que obliguen a haver de fer un esforç extra per remuntar i aconseguir la victòria. L'equip ha anat per darrere del marcador en les últimes 6 jornades de Lliga i també ha vist com el rival marcava primer en 5 dels 11 partits oficials d'aquesta campanya.

Analitzant els minuts dels gols marcats i encaixats pel Barça es pot comprovar com els rivals han marcat el 58% dels gols en les primeres mentre que el Barça només n'ha aconseguit marcar un 34%. Aquesta diferència ha provocat que el conjunt de Valverde es vegui obligat a remar contra corrent i hagi de fer un esforç a les segones parts, on el domini blaugrana ha estat més evident amb el 66% dels gols en aquest període. El desgast del rival també provoca que els gols arribin en el tram final però si els gols arribessin en el primer període i els partits es deixessin vistos per sentència abans, l'esforç de l'equip blaugrana seria menor.

Per períodes de quarts d'hora, el més efectiu del Barça és l'últim quart d'hora quan ha marcat 9 dels 29 gols a favor (31%) i el pitjor és el primer quart d'hora amb només 2 dianes (6%). Respecte als gols encaixats, l'equip té un problema en els inicis de les parts. En els primers 15 minuts de la primera i la segona part ha rebut 8 dels 12 gols en contra d'aquesta temporada, un 66% del total. Aquesta manca de concentració que el rival està aprofitant aquesta temporda és un dels punts clau que ha de corregir el Barça aquesta temporada si vol patir menys i guanyar més. 

 

COMENTARIS