En profunditat

La maledicció blaugrana després de les aturades del mes de març

En les últimes 3 temporades, l'equip ha patit les derrotes més doloroses després d'aquesta aturada

La maledicció blaugrana després de les aturades del mes de març
La maledicció blaugrana després de les aturades del mes de març

En les últimes 3 temporades, l'equip ha patit les derrotes més doloroses després d'aquesta aturada

Juventus Barça 2016

L'aturada internacional del mes de març ha arribat en el millor moment de resultats del Barça en tota la temporada. El conjunt de Valverde ha encadenat 6 victòries consecutives on ha certificat la classificació per a la final de Copa i els quarts de la Champions mentre que ha sembrat un avantatge de 10 punts a la Lliga quan resten 10 jornades.

L'equip, però, haurà de tornar amb la màxima concentració a la competició i no oblidar els precedents de les últimes 3 temporades després de l'aturada del mes de març. En aquests casos, l'equip va punxar a la Lliga i va caure eliminat als quarts de final, una ronda que no supera d'ençà que el 2015 va aixecar el títol a Berlín. Aquests són els precedents de mala digestió que ha d'evitar el Barça.

2015/16 - 4 derrotes en 5 partits després de l'aturada

L'equip de Luis Enrique venia d'una ratxa immaculada de 39 partits consecutius sense perdre i just després de l'aturada del març va perdre 1-2 contra el Madrid a la Lliga, va caure eliminat a la Champions enfront l'Atlètic de Madrid i va veure com Reial Societat i València el guanyaven i donaven emoció a una Lliga que semblava mig sentenciada. L'equip es va refer i va guanyar els darrers 5 partits més la final de Copa contra el Sevilla però el curtcircuit de després de l'aturada va tacar l'expedient d'una temporada que podia haver estat històrica.

2016/17 - Adéu a la Lliga i a la Champions en una setmana

En l'última temporada de Luis Enrique a la banqueta blaugrana, l'equip va superar amb victòria els 2 primers partits de després de l'aturada (Granada i Sevilla) però després va perdre la majoria d'opcions que tenia de guanyar la Lliga caient contra el Màlaga a la Lliga (2-0) i la posterior derrota dolorosa a la Champions contra la Juve (3-0). L'equip ja venia escarmentat pel 4-0 contra el PSG però va tornar a punxar en una de les setmanes més negres de l'etapa de Luis Enrique al Màlaga.

2017/18 - Punxada a la Lliga i l'eliminatòria davant la Roma

Valverde també recorda amb un regust amarg els resultats posteriors a l'aturada del mes de març de la temporada passada. L'equip va tornar al Pizjuán en un partit on es va posar 2-0 en contra al marcador però que l'aparició de Messi va servir per deixar un empat final (2-2). A continuació, va venir l'eliminatòria contra la Roma amb el 4-1 favorable de l'anada i el fatídic 3-0 de la tornada. Entremig hi ha haver un 3-1 favorable contra el Leganés que alguns jugadors, com Luis Suárez, ha reconegut que va ser un error que el juguessin els titulars.

COMENTARIS