Rival

La muntanya russa del València

Equip amb aspiracions, el pròxim rival del Barça ha viscut uns últims anys convulsos

La muntanya russa del València
La muntanya russa del València

Equip amb aspiracions, el pròxim rival del Barça ha viscut uns últims anys convulsos

Rodrigo

Estigui com estigui l'equip, anar a jugar a Mestalla, el camp del València, sempre ha estat un repte majúscul. El València (encara que ha jugat 4 temporades a 2a, fa molt temps) sempre ha estat un equip amb aspiracions, que compta amb 6 lligues al seu palmarès. Però la inestabilitat i les pujades i baixades han esdevingut protagonistes centrals al club les últimes temporades. Fins i tot l'arribada de Peter Lim, empresari de Singapur que controla les accions del club, que havia de donar certa estabilitat, ha sacsejat un equip que ha perdut el timó que semblava que havia trobat la temporada passada.

I és que Marcelino García Toral va aterrar al València l'estiu del 2017 i li va donar un to i un joc que feia temps que buscaven: entre el 2012 i el 2017, 12 entrenadors diferents van passar per la banqueta de l'equip. El València va començar la lliga 2017-18 amb 9 victòries i 4 empats (aconseguits al camp del Madrid, contra l'At. Madrid, al camp del Llevant i contra el Barça) i es va col·locar a la segona posició de la classificació. Després van venir vaques més magres, però el club no va arribar a punxar del tot i va acabar la temporada en una quarta posició que li va donar el passaport per la Champions (una competició que no jugava des del 2015).

Enguany, però, la solvència amb què van començar la temporada passada s'ha diluït i l'equip de Marcelino només ha aconseguit 1 victòria en els 9 partits que ha jugat. A la lliga, només va sumar 3 punts (3 empats) en les 6 primeres jornades i no va ser fins a la 7a (al camp de la R. Societat, el cap de setmana passat) que va arribar la primera victòria. Un èxit que a la Champions encara no s'ha produït: derrota amb la Juventus en el primer partit i empat al camp d'un Manchester United en crisi al segon.

Mestalla sempre és un camp complicat, però... amb quin rival es trobarà el Barça?

COMENTARIS