En profunditat

La patata calenta de Denis Suárez

La patata calenta de Denis Suárez
La patata calenta de Denis Suárez
Denis Suárez es va reivindicar aquest dimecres amb un bon partit davant la Cultural Leonesa a la Copa del Rei (4-1). El gallec va liderar l'equip marcant...
Denis Suárez

Denis Suárez es va reivindicar aquest dimecres amb un bon partit davant la Cultural Leonesa a la Copa del Rei (4-1). El gallec va liderar l'equip marcant 2 gols, oferint-se en tot moment i reclamant més participació en una temporada que està sent molt complicada per a ell.

En 3 temporades al Barça, el gallec ha passat de disputar el 33% dels minuts en la primera campanya, el 21% en l'anterior a només el 9% en l'actual. Els 180 minuts contra la Cultural i 10 minuts contra el PSV han estat les escasses aparicions del futbolista que complirà 25 anys el pròxim 6 de gener. Una situació que ja no aguanta més, tal com va demostrar a la zona mixta després del partit on no es va mossegar la llengua.

Fins ara, Denis havia estat molt prudent a l'hora de parlar davant els mitjans de comunicació i sempre havia manifestat que el seu desig era triomfar a Can Barça. Després del partit contra la Cultural, el seu missatge va ser molt diferent i contundent: "L'entrenador va dir que això era un examen pels menys habituals, dissabte ja veurem si he aprovat. Si seguiré al Barça l’any vinent? Jo vull jugar. Si no jugo, ja ho veurem… No he parlat amb Valverde d’això."

Les paraules del migcampista van ser interpretades com un missatge directe a Valverde i un possible desafiament per una situació on es troba incòmode. Denis no és feliç a Can Barça i contempla molt seriosament la possibilitat de marxar en el pròxim mercat, si la situació no reverteix. En les últimes setmanes, fins i tot, ha vist com un jugador com Aleñá l'avançava a l'hora d'entrar a les convocatòries i tenia més protagonisme.

Malgrat que Denis va firmar una bona actuació contra la Cultural, cal recordar que estem parlant d'un equip de Segona B i que el gallec ha desaprofitat les diverses oportunitats que ha tingut amb Luis Enrique i Valverde al primer equip. El jugador no ha fet aquell pas endavant per reivindicar-se com un possible titular i la situació comença a perdre força. A més, caldrà veure com reacciona Valverde a les declaracions de Denis i com gestiona aquesta nova patata calenta que s'ha instal·lat al vestidor del Camp Nou.

COMENTARIS