Tecnologia

La UEFA aprova l'ús del VAR la temporada vinent

Ho ha decidit el Comitè Executiu de l'organisme, reunit aquest dijous

La UEFA aprova l'ús del VAR la temporada vinent
La UEFA aprova l'ús del VAR la temporada vinent

Ho ha decidit el Comitè Executiu de l'organisme, reunit aquest dijous

VAR

Aquest dijous, el Comitè Execitu de la UEFA s'ha reunit a Nyon, Suïssa, amb un gran tema sobre la taula: la decisió del país que serà seu de l'Eurocopa de seleccions del 2024, on s'han presentat dos candidats, Alemanya i Turquia.

Però abans d'entrar en la gran matèria del dia, ha saltat una notícia d'impacte: l'organisme ha decidit impulsar l'ús del VAR en les seves competicions de cara a la pròxima temporada. Concretament, la primera que l'utilitzarà serà la Supercopa d'Europa de l'estiu del 2019, i arribarà també a la Champions League de la temporada 2019-20. En aquesta competició, ha anunciat la UEFA, s'introduïrà a la fase de play-off, l'última de la prèvia, just abans de la fase de grups.

Progressivament, el videoarbitratge s'anirà escampant a les altres competicions UEFA, de manera s'implementarà a la fase final de l'Eurocopa del 2020 (que se celebra a diversos països europeus), a l'Europa League del 2020-21 i a les finals de la Nations League de l'any 2021 (és a dir, en la segona edició de la competició).

El president de la UEFA, Aleksander Čeferin, s'ha mostrat convençut que "introduir el videoarbitratge l'agost de 2019 ens donarà prou temps per posar en marxa un sistema robust i per formar els àrbitres, de manera que ens assegurem una implementació eficient i exitosa del VAR a la UEFA Champions League, la competició de clubs que és referència mundial".

COMENTARIS