Ligue 1

La UEFA investiga el PSG i el podria excloure de la Champions

Segons L'Équipe estan revisant els patrocinis del club i els traspassos de Neymar i Mbappé

La UEFA investiga el PSG i el podria excloure de la Champions
La UEFA investiga el PSG i el podria excloure de la Champions

Segons L'Équipe estan revisant els patrocinis del club i els traspassos de Neymar i Mbappé

Mbappé i Neymar

La UEFA ha tornat a posar la lupa sobre el PSG i els seus comptes, una revisió que podria posar en perill la participació de l'equip francès a la Champions League, segons que explica el diari francès L'Équipe. La qüestió és que, després de reobrir la investigació sobre els comptes del club (inicialment l'Organisme de Control Financer de Clubs la va tancar el 13 de juny, però la Cambra d'Adjudicació d'aquest organisme la va recuperar el 3 de juliol), les xifres del club han canviat substancialment.

En aquesta investigació, la Cambra d'Adjudicació ha devaluat un 37% els contractes de patrocini del PSG amb empreses de Qatar (Qatar Tourism Authority, Qatar National Bank, Ooredoo, bein Sports i Aspetar), ja que els taxa en 87 milions d'euros, en lloc dels 138 declarats pel PSG (sense anar més lluny, el principal contracte de patrocini, signat amb Qatar Tourism Authority, passa de 100 a 58 milions).

Només amb aquesta revisió, el club de París passaria a tancar la temporada 2016-17 amb unes pèrdues de 84 milions d'euros, xifra que supera a bastament el límit de dèficit de 30 milions imposat pel control econòmic de la UEFA. Com que el PSG és reincident (el van sancionar el 2014 per aquest concepte), la sanció podria comportar des de l'exclusió de la Champions League (sanció més severa) a altres mesures, com la prohibició d'inscriure jugadors o la retenció dels ingressos derivats de traspassos.

A més de revisar els patrocinis, la UEFA també estudia els fitxatges de Neymar (222 milions) i Mbappé (180 milions) i vigilarà com es comptabilitza anualment la despesa imputable a l'amortització dels seus traspassos. En total el PSG necessitarà uns 150 milions d'ingressos anuals per equilibrar els comptes, una tasca molt complicada.

COMENTARIS