L'anàlisi de Ricard Torquemada dels rivals a la fase de grups de la Champoins

Un grup assequible, sense equips que tinguin opcions a guanyar la Champions

L'anàlisi de Ricard Torquemada dels rivals a la fase de grups de la Champoins
L'anàlisi de Ricard Torquemada dels rivals a la fase de grups de la Champoins

Un grup assequible, sense equips que tinguin opcions a guanyar la Champions

Ricard escuts champions

Aquesta tarda s'ha celebrat el sorteig de la fase de grups de la Champons League. El Barça jugarà la lligueta contra el Bayer Leverkusen, la Roma i el BATE Borisov, un grup assequible. El Leverkusen i la Roma són rivals incòmodes, però no hi ha cap equip que aspiri a guanyar la Champions, com havia passat en altres edicions com l'any passat amb el PSG.

Analitzem els tres rivals del Barça:

Bayer Leverkusen

És un rival assequible. Ha superat la Lazio còmodament als play-off, però aquesta temporada ha perdut algun jugador important, com el coreà Son. Des del punt de vista col·lectiu, és un equip molt pesat, intens, amb pressió alta. Un equip jove i ambiciós, amb un jugador turc de 21 anys extraordinari, Çalhanoğlu, però que encara no està a la primera línia.

La temporada passada va caure contra l'Atlètic de Madrid als penals, a vuitens de final.

Roma

Van venir per jugar el Gamper, però aquell equip no s'assemblarà gaire al que ens trobarem a la fase de grups. Han fitxat bons jugadors com Dzeko (provinent del Manchester City), Salah (que ve del Chelsea) o Szczęsny (cedit per l'Arsenal). 

Un equip amb futbol atractiu i amb institucions com Totti o Rossi; també amb jugadors joves, com l'exblaugrana Iago Falque.

A més, és l'equip on Luis Enrique va començar com a entrenador. De ben segur que li farà il·lusió jugar contra ells i ells també els agradarà fer-ho, perquè en guarden un bon record.

La Roma segurament competirà amb el Leverkusen per a la segona plaça, cosa que li anirà bé al Barça.

BATE Borisov

Des de l'últim cop que el Barça s'hi va enfrontar, han guanyat experiència. És un equip limitat tècnicament però amb un bon nivell físic. L'exblaugrana Hleb és el jugador de més qualitat.

Són els absoluts dominadors de la lliga bielorussa i s'han acostumat a fer el pas cap a la Champions, sent presents a les fases de grup amb regularitat, encara que de moment són passos petits sense cap gran obra a Europa. És un equip de segon nivell.

COMENTARIS